Stavanger’s beste blåskjell

God kveld dere!

Jeg må bare dele en helt sykt god og enkel oppskrift på blåskjell. Har faktisk ikke smakt bedre ( les: i Stavanger), kan tro jeg er stolt over egne ferdigheter. Jeg trodde blåskjell var vanskelig å lage, men dette kan til og med den mest uerfarne få til. Det beste av alt, du trenger kun å sette av ti minutter!

{Til to personer}

Du trenger: 

1kg blåskjell

2 stk finhakket sjalottløk

3 fed finhakket hvitløk

1/2 finhakket rød chili

4 ss olivenolje

1 dl hvitvin

3 ss créme fraiche orginal

2 dl fløte

salt/ peppeR

Fremgangsmåte :

1. Skyll blåskjellene godt og kast de som er skadet.

2. Fres hvitløk, sjalottløk, chili i olivenolje i en gryte. Tilsett blåskjell og hvitvin, legg på lokk. Damp til skjellene åpner seg. Dette tok ca 7 minutter!

3. Ta ut blåskjellene, men la kraften ligge igjen i gryten. Tilsett créme fraiche og kremfløte, og kok sausen til den er passe tykk.

4. Ha blåskjellene tilbake i gryten, og vend dem inn i sausen.

Bon apetitt

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg