Søtpotetpizza med sprø bunn!

God søndag fine dere♥

Kvelden har senket seg i stuen, og Levi er allerede i seng. Får vel legge ved at han la seg 1845! Sykt, ikke sant? Får han aldri til å sove på dagen hjemme i helgene, så begynner å lure på hvilke magiske fingre de har i barnehagen. Der sover han 1 time hver dag, og er stort sett blid og fornøyd på ettermiddagen. Du kan se for deg hvordan ettermiddagene er i helgene uten den timen på øyet. Kaos. Vi har flyttet hjem til mamma nå, for dere nye så bor vi her til vi tar over det nye huset 1.mars. Det går over all forventing og vi stortrives her. Jeg elsker mye mennesker rundt meg og familiemiddager, så kan tenke meg at det faktisk blir ganske stusselig å flytte i det nye huset.

I går laget jeg søtpotet pizza, den er en vinner her hjemme og vi kan spise den flere ganger i uken. Har brukt en del tid på å få bunnen sprø, så litt testing og feiling har det vært på veien. Nå har jeg knekt koden, og bunnen knaser i munnen. Naaaaam.  Oppskriften fant jeg i første omgang hos Linda Storhaug, men har endret litt på den ettersom vi har sløyfet noen ingredienser. Tenkte jeg skulle dele oppskriften til dere, ettersom det var flere som etterspurte den i går.

Søtpotet pizzabunn

2-3 poteter, det utgjør ca 800 gram

200 gram havremel

3 egg

Litt vann om det trengs

Pizzafyll

400 gram karbonadedeig

400 gram hakkede tomater ( Kan sløyfes)

En boks tomatpuré

1 løk

2 fedd hvitløk

Krydder – (pleier å variere; paprikakrydder, salt, pepper, chili)

Ost

Mais

Ananas

Tomat

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 grader. Skrell og kutt opp søtpotetene i biter. Detter legger du de på en tallerken i mikroovnen i ca 10-15 minutt, til de har blitt møre.

 

2. Til vanlig bruker jeg stavmixer til å lage lage søtpotetmos. I går streiket den, så jeg måtte mose potetene for hånd. Det gikk for så vidt greit, men det ble litt mer klumpete enn vanlig. Etterpå tilsetter du egg og havremel. Havremel lager jeg selv, det er jo så enkelt. Havregryn i blenderen og viiiippps så er det havremel. Før brukte vi salt og bakepulver, men dette har vi sløyfet.  Jeg har et godt triks for å fordele røren jevnt over stekebrettet; Du legger på bakepapir, heller røren over på midten også legger du bakepapir oppå igjen. Bakepapiret som ligger på toppen bruker du til å presse røren utover og jevnt. Når du drar av papiret får du en syyyyykt smooth overflate.

3.  Bunnen må forsteke til den er gyllen og sprø. Halve steketiden har jeg varmluft og resten på vanlig. Tiden varierer  fra 15-25 minutt, avhengig av hvor god stekeovn du har.

4. I mellomtiden lager jeg fyllet. Steik karbonadedeigen med hakket løk og finhakket hvitløk. Tilsett opphakkede tomater om du ønsker, og la det koke til en fyldig kjøttsaus. Smak til meg krydder.

5. Bunnen må avkjøle etter steking for å ikke trekke til seg væske fra fyllet. Den kan også hurtigavkjøles i frysen.

6. Fordel fyllet på pizzaen og avslutt med grønnsaker og ost. Stek pizzaen i  15-20 min til osten er smeltet og gyllen.

 

4 kommentarer

Siste innlegg