Slik lager jeg gode dager

Hver dag er unik, og bittelitt annerledes enn dagen før. Er det bare jeg som er misunnelig på alle disse fancy frokost bildene på Instagram, eller de som løper femti minutt før frokost? Jeg har full forståelse for at morgenen din er hektisk og hundre prosent fullspekket. Problemet hjemme hos oss er at vi faktisk står opp for sent. Det høres ut som et luksusproblem, ikke sant? men det er det ikke, hver eneste morgen er en kamp mot klokken.  Joda, vi kan ha på alarm- men det er jo så uhyggelig godt å ligge i sengen om morgenen. Jeg vet at livet tidsnok blir hektisk, så nyter egentlig disse morgenene litt. I tillegg hater jeg å stresse, eller forsove meg. Det kan ødelegge hele morgenen, noen dager lar jeg det faktisk ødelegge hele dagen. Derfor må jeg finne en mellom ting, noe som gjør at jeg kan sove ut og i tillegg ha god tid på morgenen?

Det er ett friskt drag i luften på morningene. Høst. Kaldere ute, og varmere inne. Denne høsten har jeg tatt noen forhåndsregler, og under har jeg listet noen av mine tanker for å gjøre dagene bedre❤️ Det fungerer !!

Jeg prøver å bli mer bevist på hvem jeg vil være, og hva jeg skal tenke. Jeg vil være positiv, inspirerende og den beste utgaven av meg selv. Dette må ikke blandes med perfekt, for det er absolutt ikke et mål.

 

Gjør små grep i hverdagen som kan øke dopamin, lykkehormonet i hjernen. God musikk på øret, og en tur innom treningssenteret løfter definitivt min dag.

 

Lager to- do list med kun det nødvendigste. Før satte jeg alt for høye krav til meg selv, og hadde en uendelig lang liste som jeg ikke kom igjennom. Da gikk jeg med konstant dårlig samvittighet over alt jeg burde gjøre. En kortere liste gir meg en følelse av mestring og reduserer stress.

 

I en hektisk hverdag ruller timene avgårde, og en kaffe i hånden kan fort bli lunsjen. Det setter en dårlig standard for resten av dagen, så ” Unngå lavt blodsukker“, som Joachim sier. Det er alfa omega for min del!

 

Det er ikke farlig å ha det kjipt en dag. Erfaringsmessig så hjelper det å snakke om det, løfte blikket og tenke at dette skal gå over.

 

Unn deg godteri i hverdagen, det gjør i hvert fall meg glad.

 

Kanskje det viktigste av alt: Snakk med gode mennesker. Joachim og nære venninner er gull å ha, for å ikke snakke om familien. Snakke om tanker, sette ord på dem, og gjøre at det kjipe blir mindre vondt og mindre farlig. Delt glede er dobbel glede, delt sorg er halv sorg.

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg