I dag startet jeg dagen med Hot Yoga,  det var rett og slett en fantastisk start på dagen. Jeg svetter svært lite på trening, så derfor elsker jeg disse timene. Det høres veldig rart ut å si, men jeg syns det er deilig å svette! I tillegg er jeg helt sykt stiv, kan det være genetisk? Det ligger garantert  i familien å være stiv og støl! Øvelse gjør mester, så jeg må nok bare følge opp disse timene mer. Fra neste uke av må jeg bli litt mer strukturert, har egentlig en del prosjekter som henger over meg. Jeg utsetter alltid, og jobber best under press. Derfor skal jeg sette opp en plan for neste uke, og den SKAL gjennomføres. Til og med babyboken til Levi er ikke ferdig, hvor flaut er ikke det? Nå kan jeg ikke skylde på tiden heller, så jeg burde rett og slett bare skamme meg. Klokken nærmer seg 23, med andre ord leggetid. Har hatt veldig lite inspirasjon den siste tiden, og det gjenspeiler bloggen for å ikke snakke om Instagram. Denne årstiden er fryktelig rar, og jeg gleder meg til varmere vær og litt mer energi allerede.  Prøver å ikke fokusere så alt for mye på det negative. For før vi vet ordet av det, så er det vår og lysere tider.  Det gledes! Nå runder jeg av, og kommer sterkere tilbake i morgen.

Natta :))

 

Han skal vokse opp med ski// Tips og triks

Veiene innover til Sauda i går var ubehagelige å kjøre på, ikke fordi jeg er redd for Joachim sin kjøring- men, for de møtende bilene. Det er fryktelig skummelt å ikke vite hvilke mennesker som kjører på veiene, spesielt når det er glatt. Vi kjørte også forbi noen som hadde sklidd ut i en sving og rett i autovernet. Store deler av bilen var knust foran, men heldigvis ble ingen av personer skadet. Du kunne se at de var preget av hendelsen og var i sjokk. Det gjorde jo ikke akkurat meg mer rolig på turen, derfor kjørte vi i 60km/t nesten hele veien! Bedre å komme sent frem, enn å ikke komme frem :))I dag hadde vi skikkelig sovemorgen, deilig! Vi våknet 1015 av oss selv, da hadde Levi forlengst gått inn til svigerfar. De skulle ut i løypene med tråkkemaskinen klokken ni, og gjett om det lille nurket var i ekstase. Da de kom tilbake dro vi avgårde til skitrekket i Svandalen. Vi forventet oss mye folk ettersom det er første helgen skitrekket er skikkelig åpent. Det kom en del folk utover dagen, men de holdt seg i det store trekket- heldigvis for oss!  Vi ble værende  i barnetrekket mesteparten av dagen, fordi Levi blir veldig fort ukomfortabel når det skjer nye ting. Derfor var det viktig å gjøre han trygg på situasjonen, slik at han syns det er like gøy som foreldrene sine. 

Både jeg og Joachim er vokst opp med ski på beina, så vi har et stort ønske om at Levi også skal trives med det. Har absolutt ingen erfaring med å lære en toåring å stå på ski, men tenkte å skrive litt rundt erfaringen jeg gjorde meg i dag. Det er jo så mange meninger rundt dette, alt fra om de skal ha staver og sele eller ikke. Det er nok ufattelig mange varianter å gjøre det på, og veldig individuelt- så det beste er nok å prøve å tilpasse seg ditt eget barn. Vi har blant annet hørt at  sele ikke er bra å begynne med, ettersom barnet blir vandt til å henge fremover i selen og ikke legge tyngden bak. Meeeen, slik er det vel med alt? Alle har en mening, så gjør det som er best for deg og ditt barn! Tålmodighet!. Du bør ha en god dag,  med goooood tålmodighet. Til og med Levi ble litt frustrert innimellom.  Han hadde så lyst, men kunne ikke forstå hvorfor skiene krysset hverandre hele tiden. Haha, han er bare så søt! Det desidert viktigste i dag har nok vært skryt, vi har vært påpasselige med å si at alt han har gjort har vært bra og heiet på han hele tiden. Det er vel slik med oss voksne også, har man en heiagjeng så gjør man det lille ekstra for å imponere. Når vi så at Levi begynte å bli sliten, tok vi oss gode pauser og hentet oss inn med litt sjokolade. Vi var veldig i tvil om vi skulle bruke sele eller ikke. De første turene hadde vi han i mellom beina, men det fungerte dårlig. Han la hele tyngden sin på oss, og sto ikke selv. Han var skeptisk til å renne i selen, jeg tror det var fordi tryggheten forsvant litt. Vi brukte tid med å gjøre han trygg på selen, men det tok ikke lang tid før han sto nedover uten problemer. Vi prøvde å ikke holde selene stramme, slik at han ikke skulle lage seg en dårlig uvane.  Jeg tror ofte at jeg har opplevd mitt stolteste øyeblikk, men der fortsetter Levi å imponere. GUUUUUUUUUUD, så stolt jeg var da han rant nedover med de små røde skiene, lilla hjelmen og verdens stolteste smil rundt munnen. Veldig glad for at vi fikk han på ski denne sesongen og ikke ventet til neste. Når begynte deres barn å stå på ski?

 

 

 

 

Ingen syns det var gøy

Vi skulle egentlig bare en kjapp tur innom handlesenteret for å bytte en lekebil som ikke fungerte. På vei ut gikk vi innom dyrebutikken. Dere som kjenner meg, vet jo at jeg ikke er noe særlig glad i dyr. Spesielt ikke dyr som mister mye hår! Jeg har hatt hund før og jeg husker at hver dag var fylt med krangling, om hvem som skulle gå tur. Spesielt denne morgenturen, og det endte selvfølgelig med at den stakkars hunden ble stående i hagen. Det ble et irritasjonsmoment, som ingen syns var noe gøy. Det beste for hunden ble omplassering, og den levde de siste årene i beste velgående. Dette er kanskje hovedgrunnen til at jeg ikke ønsker meg hund, mens Joachim derimot har bare hatt positive opplevelser. Vi har inngått et kompromiss om at hund får vente, og enn så lenge er fisk det nærmeste vi kommer husdyr.Vi liker å være aktive og sitter sjelden hjemme i sofaen. Det er vel egentlig også en veldig god grunn, til at hund ikke passer inn i vår livsstil akkurat nå. Kanskje det blir riktig på et senere tidspunkt, men nå er det så langt borte at jeg ikke tar stiling til det. På vei hjem fant jeg også noe kjekt, har alltid ønsket meg en Marshall høyttaler på kjøkkenet. Yeey! Nå skal jeg kaste meg rundt for å hente Levi i barnehagen, også videre til en venninne. Vi prates :))

 

YouTube og masse skryt var gjennomgående

Da var det søndag igjen, og jeg ligger strekk ut på sofaen. Korrespondentene står på i bakgrunnen på Tv2. For noen tøffe mennesker, tenk at de drar ut i verden bare for å dokumentere og oppdatere oss her hjemme. Risikerer livet sitt for denne jobben. Sykt! Jeg multitasker som regel alltid på kveldene, det blir fort kjedelig å bare gjøre en av tingene. Så nå ser jeg tv over pc-skjermen, skriver her og oppdaterer litt på telefonen. I går dro vi inn til Stavanger en tur, spiste lunsj og gikk litt i gatene. Vi spiste på Déja Vu delikatesser med pappa og kjæresten. Jeg bestilte en thaisalat med mangosalsa, wow så god den var.

Det er en evig kamp hver gang vi skal klippe den lille skatten vår, derfor utsetter vi det alltid lengst mulig. I går fungerte faktisk lekebutikk trikset, klippet han seg fint så skulle han få velge seg noe der. Han satt som en prins og lot frisøren klippe helt ferdig, uten å sitte på fanget. YouTube og masse skryt var gjennomgående. // Stolt mamma øyeblikk. Vi klippet han ganske kort, ettersom det mest sannsynlig blir lenge til neste gang.  Han fant noen treleker til kjøkkenet sitt, det skal jeg forresten vise dere når jeg er helt ferdig. Han har ønsket seg svart kjøkken, med benkeplate i marmor. Så da er det vel bare å oppfylle det? Heh! Gleder meg helt ekstremt mye til å innrede rommet hans, og få system på lekene. Vi har pakket ned mye av julegavene hans, de gamle lekene og kjøpt nye som han enda ikke har sett. Egentlig bare for å gjøre det ekstra stas for han med det nye rommet. Det blir spennende å se hvordan det går når han skal begynne å ligge på eget rom igjen. Nå ligger han i sengen vår, og jeg elsker det! Nyter det så lenge det varer Før vi vet ordet at det, så vil han ikke lengre. Se så glad han er!!

Goodiebox // REFLECTION BOX

Reklame

God morgen fininger!

Blir så glad av å se pakken fra Goodiebox i postkassen, og like spennende hver gang. Jeg elsker at de alltid har et gjennomgående tema, og denne måneden var temaet REFLECTION. Glitter, highlight og shine er det første som dukker opp i hodet mitt- Gøy, ikke sant? Det ligger alltid en produktbrosjyre med en god oversikt over produktene, denne gangen var fremsiden dekket med Highlights of the year. Vil du høre mine?

• Kjøpte nytt hus • Reist til fem forskjellige destinasjoner • Overgangen til barnehage• Joachim begynte i ny jobb

Det beste med denne boksen er at man kan bruke produktene separat eller som quick fix før man skal ut. Først en maske som renser i dybden og etterlater huden silkemyk fra Masque Me Up. Dette legger et godt grunnlag for fuktighetskremen og sminken. Det er spesielt viktig å rense huden noen ganger i uken, slik at hudpleieproduktene får full effekt. Fuktighetskrem fra rituals, hvem elsker ikke rituals? Luktene derfra er jo helt magiske. Da er både hud og kropp mottakelig for sminke, deretter påførte jeg primeren fra Figs and Rouge som er en mattende primer. T- sonene min glinser alltid utover dagen, spesielt nesen. Den gir en mattende effekt, og fungerte godt til å påføres oppå sminken også. Avslutningsvis ordnet jeg brynene med Brow Fibre Del fra ModelCo og eyeliner fra Lord and Berry, Jeg bruker alltid helt svart eyeliner, så det var sinnsykt gøy å gå litt utfor komfortsonen  med en liner som glitrer og reflekterer som paljetter i lyset. Sist men ikke minst Illuminating Tan Mist fra James Read, det er en selvbruner med highlight, shine og glitter. GLAM!

Bubbeling sheet mask 

En dypt rensende maske som bobler på huden. Det er første gang jeg har prøvd en maske med boblende effekt, og man føler virkelig at den jobber med huden. Tok den av etter 8 minutter, huden føltes silkemyk og ren. Den inneholder fibre fra trekull som virker antibakterielt og minimerer porestørrelsen. Dette er det som er gøy med goodiebox, jeg får opp øynene for så mange spennende produkter.

More Brow Fibre Gel

Skal ikke skryte over den kunsteriske siden min, spesielt ikke over ferdighetene med øyenbrynspennen min. Det er godt at øyenbrynene skal være bestevenner og ikke søstre. Derfor er denne geléen med farge helt fantastisk på de travle morgenene, og i tillegg slipper jeg å konsentrere meg om å være nøyaktig. Den er fra merket ModelCo.

Pailettes eye pencil

Så gøy med litt forandring, det skal ikke så mye til for å gjøre det lille ekstra med sminken. Det ordner denne svarte eyelineren, som glitrer og reflekterer som paljetter. Passer fint når du skal gjøre det lille ekstra.

Sakura Body Cream

Trenger man egentlig parfyme når man har krem fra Rituals. Rismelkekstraktene gjør at huden etterlates myk, smidig og gir en sunn glød. Sakura betyr japansk kirsebær, og symboliserer renhet. Duften er utrolig avslappende, smørte den faktisk under nesen i sta for den lukter så godt.

Tan mist

En spray selvbruning med highlight, og glitter. Den gir en gradvis bruntone og etterlater seg ingen flekker eller striper. Helt supert når du skal gjøre det lille ekstra før du går ut. I tillegg tørker den kjempe fort, og gløøøøder!

Figs and rouge

Bruker sjelden primer til vanlig, så har ikke mye å sammenligne med. Den største forskjellen jeg merket var at sminken satt utover hele dagen og begynte ikke å glinse i t-sonen.

Goodiebox- 199 kroner i måneden← For å få vite mer!

Menyen fra sist uke

Vi spiser mye av den samme maten, så må nok bli flinkere til å hente inspirasjon fra en annen plass. Tenkte jeg skulle dele menyen vår fra sist uke under ⇓

Mandag-Speltlompelasagne


Tirsdag-Taco med speltlomper


Onsdag– Kyllingsuppe


Torsdag– Søtpotetpizza


Fredag– Torsk


Lørdag– Takeaway // SUSHI


Campingvogn er gøy, ikke sant?

God kveld dere“Filalluling”, lille søte Levi.  Han blir aldri lei, tror han kunne kjørt rundt i flere timer.

Nå har vi akkurat kommet hjem fra en fantastisk helg i Sauda, småbarnsbeldorado. I går våknet vi til 20 cm med snø, gjett om jeg ble glad! Planen var å dra opp til Svandalen i trekket i dag, men med vår uflaks så hadde det regnet i hele natt. Vi så ikke synet i å renne i slaps og regn. Levi fikk prøve å gå litt med ski på beina , og han elsket det. Jeg har mange barndomsminner som tar meg tilbake til Sirdalen hver vinter, og de dukker stadig opp i Sauda. Det er helt fantastisk å ha tilgang på firehjulinger, skitrekk, snøscooter og hytter. Nå mangler vi bare langrennski, slik at vi kan få prøve løypene. Prøver å finne brukte ski til Levi, for det er jo helt bortkastet å kjøpe nye ski som han vokser utav til neste sesong. Joachim derimot forstår ikke helt hvorfor vi skal gå på langrenn, men hallo- er det ikke koselig? Tenk at Levi også får muligheten til å få de samme barndomsminnene som meg. Har jo luftet campingvogn litt.. men Joachim svarer meg ikke engang, så jeg tar det som et blankt nei. Jeg pleier som regel å få viljen min om jeg inngår litt kompromisser, så du skal nok se at Joachim tømmer toalettet vårt i campingvogna om noen år :)) Jeg har ufattelig mange minner fra campingvognen og vil så gjerne at Levi også skal få oppleve det også.

 

Hadde aldri trodd det ville koste så mye

Jeg startet dagen med en treningsøkt! Jeg er stolt av meg selv, som har klart å holde treningen gående etter nyttår. Det var hardt å begynne igjen etter en lang desember med masse julemat, men så befriende. Elsker hvordan kroppen føles lett og sinnet så glad. Mye energi og overskudd til å være en aktiv mamma. Det beste av alt er faktisk at tålmodigheten blir tilstrekkelig mye bedre, og det trengs med en liten skatt som er i trassalderen. Noen dager kan være ekstremt frustrende og utfordrende. Han kan få raserianfall for den minste ting- spesielt når han er trøtt, da hjelper ingenting♥Ubesluttsom er en av mine dårlige egenskaper,  jeg overtenker alltid. Hva, hvis, om jeg blir lei av det sånn? Kanskje vi burde ha det slik, eller vent- muligens slik? Jeg blir gal! Når sant skal sies, så skal valgene mine passe med budsjettet vårt, uttak og ledninger. Dette klaffer som regel aldri, blant annet med kjøkkenet og badet. Tenk at om bare syv kjappe uker så flytter vi inn i det nye huset, og før det har vi mye som skal på plass. Kjøkkenet har vært det desidert vanskeligste. Egentlig har jeg alltid ønsket meg svart kjøkken, og jeg var skråsikker helt til jeg fikk tegnet det på Ikea.  Det så veldig lite og kompakt ut i forhold til det lyse. Vi må innom igjen i neste uke for å legge inn de nøyaktige målene og for å  se på mulighetene for å flytte vask og komfyr. Jeg hadde jo plassert vasken der jeg ønsket, og ikke hvor den står i dag. Haha, jeg har lært mye av dette prosjektet. Etter at vi hadde tegnet kjøkkenet, satt inn i hvitevarene og fått prisen var vi fornøyde. Ble helt satt ut da hun fortalte at monteringen på kjøkken er minimum 15.000 på det minste kjøkkenet de har, så vi må nok belage oss på 25.000. Altsååå, jeg skal skru selv. Om jeg kommer til å ombestemme meg? Ja, garantert! Syns det er helt hårreisende at det kommer så mye i tillegg for å montere et kjøkken. Overraskende nok er dette den billigste monteringen, på kvik skulle de ha 30.000 +++! Hadde hatt forståelse om det var et stort kjøkken med mange skap og vanskelige vinkler, men det er det absolutt ikke. Den sist uken har jeg hentet flere pakker på posten, alt fra kommoder, hyller, seng til Levi, benker og barnekjøkken. Til nå har jeg ikke klart å skru opp en enkel hylle uten hjelp engang, mamma pleier å si at jeg har ti tommeltotter. Det stemmer egentlig ganske bra, men øvelse gjør mester har jeg hørt!

Utenom det har vi begynt å se på baderomsinnredning. Det er jo så vanskelig, øynene vil så mye mer enn budsjettet. I morgen får jeg svar på om jeg kan endre plasseringen på toalettet, og jeg er så spent. Det er overdrevent mye spenning med nytt hus, haha. Vi har også vært på møte med kommunen men det kommer i et annet innlegg. Kjenner at hjernen jobber relativt tregt på kvelden, så jeg logger av. Vi drar til Sauda i morgen, og jeg rett og slett bare elsker det avbrekket. Der inne slapper jeg virkelig av og føler at ingenting henger over meg. Deeeeeeeeeilig. Nå mangler vi bare at trekket åpner, gleder meg sånn til å se den lille knerten vår på ski.

 

 

 

Søtpotetpizza med sprø bunn!

God søndag fine dere♥

Kvelden har senket seg i stuen, og Levi er allerede i seng. Får vel legge ved at han la seg 1845! Sykt, ikke sant? Får han aldri til å sove på dagen hjemme i helgene, så begynner å lure på hvilke magiske fingre de har i barnehagen. Der sover han 1 time hver dag, og er stort sett blid og fornøyd på ettermiddagen. Du kan se for deg hvordan ettermiddagene er i helgene uten den timen på øyet. Kaos. Vi har flyttet hjem til mamma nå, for dere nye så bor vi her til vi tar over det nye huset 1.mars. Det går over all forventing og vi stortrives her. Jeg elsker mye mennesker rundt meg og familiemiddager, så kan tenke meg at det faktisk blir ganske stusselig å flytte i det nye huset.

I går laget jeg søtpotet pizza, den er en vinner her hjemme og vi kan spise den flere ganger i uken. Har brukt en del tid på å få bunnen sprø, så litt testing og feiling har det vært på veien. Nå har jeg knekt koden, og bunnen knaser i munnen. Naaaaam.  Oppskriften fant jeg i første omgang hos Linda Storhaug, men har endret litt på den ettersom vi har sløyfet noen ingredienser. Tenkte jeg skulle dele oppskriften til dere, ettersom det var flere som etterspurte den i går.

Søtpotet pizzabunn

2-3 poteter, det utgjør ca 800 gram

200 gram havremel

3 egg

Litt vann om det trengs

Pizzafyll

400 gram karbonadedeig

400 gram hakkede tomater ( Kan sløyfes)

En boks tomatpuré

1 løk

2 fedd hvitløk

Krydder – (pleier å variere; paprikakrydder, salt, pepper, chili)

Ost

Mais

Ananas

Tomat

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 grader. Skrell og kutt opp søtpotetene i biter. Detter legger du de på en tallerken i mikroovnen i ca 10-15 minutt, til de har blitt møre.

 

2. Til vanlig bruker jeg stavmixer til å lage lage søtpotetmos. I går streiket den, så jeg måtte mose potetene for hånd. Det gikk for så vidt greit, men det ble litt mer klumpete enn vanlig. Etterpå tilsetter du egg og havremel. Havremel lager jeg selv, det er jo så enkelt. Havregryn i blenderen og viiiippps så er det havremel. Før brukte vi salt og bakepulver, men dette har vi sløyfet.  Jeg har et godt triks for å fordele røren jevnt over stekebrettet; Du legger på bakepapir, heller røren over på midten også legger du bakepapir oppå igjen. Bakepapiret som ligger på toppen bruker du til å presse røren utover og jevnt. Når du drar av papiret får du en syyyyykt smooth overflate.

3.  Bunnen må forsteke til den er gyllen og sprø. Halve steketiden har jeg varmluft og resten på vanlig. Tiden varierer  fra 15-25 minutt, avhengig av hvor god stekeovn du har.

4. I mellomtiden lager jeg fyllet. Steik karbonadedeigen med hakket løk og finhakket hvitløk. Tilsett opphakkede tomater om du ønsker, og la det koke til en fyldig kjøttsaus. Smak til meg krydder.

5. Bunnen må avkjøle etter steking for å ikke trekke til seg væske fra fyllet. Den kan også hurtigavkjøles i frysen.

6. Fordel fyllet på pizzaen og avslutt med grønnsaker og ost. Stek pizzaen i  15-20 min til osten er smeltet og gyllen.

 

Den siste dagen i 2018

💫HAPPY NEW YEAR💫

Godt nyttår fine dere!! Det har vært fantastisk å ta en pause og samle energi. Jeg elsker tanken på et nytt år, en ny start og nye muligheter. Tror 2019 blir et veldig bra år, selvom 2018 har vært magisk. Aldri før har så mye skjedd på så kort tid, og det er så gøy å se tilbake på. Spesielt motivasjonen til å holde samme tempo dette året.

Nyttåret tilbrakte vi hos mamma, etter at jeg fikk barn har nyttårsfeiringen fått en helt ny betydning. Veldig avslappende, og i godt selskap. Akkurat slik jeg liker det. Drakk litt bobler, men det var minimalt ettersom Levi var med oss hele kvelden. Joachim hadde et ønske om at Levi skulle se fyrverkeriet, og jaggu holdt han ut til 01.00. Fyrverkeriet var fantastisk å se på, men vi hadde ingenting selv. Hater jo alt som jeg anser som farlig, holdt så vidt stjerneskuddet.Levi holdt som sagt ut hele kvelden, han var helt eksemplarisk. Kledd i dressbukse og hvit skjorte ( som jeg ikke rakk å stryke). Han forsto  til og med pakkeleken, gjett om jeg var stolt. Dette var gøy helt til den lille skatten fikk ansiktsmaling i gaven, og wooooops så var timene på badet bortkastet. Heh!  Men latteren hans gjorde opp for det, alt man gjør for å glede barna sine. Det var en magisk stemning på terrassen når slaget slo 00.00. Vi holdt rundt hverandre, og det føltes ut som om bare vi tre eksisterte et lite øyeblikk. Du vet den varme følelsen som strømmer igjennom kroppen av og til? Akkurat den, det var en varm strømmende følelse som gikk fra topp til tå. Smilet, kysset, latteren og mulighetene. Alt føltes så godt og fredelig.

Nå kommer det beste, Levi sov til klokken 11.15 dagen etter. Det var ubeskrivelig deilig å starte det nye året opplagt, så 2019 må jo bare bli bra.