Julen 2018

Den dagen vi har stresset oss opp for i hele desember, løpt rundt som hodeløse kyllinger og brukt tusenvis av kroner- er nå over. Pakkekalenderen er åpnet og det siste lyset på adventsstaken er tent. Dagen der familien er samlet, alle er glad, barna er i ekstase og en nydelig middag blir servert. Den dagen er også over. Jeg elsker alt ved jul, og vil ikke at det skal være over enda. Det er surrealistisk å tenke på at finnes mennesker som har gruet seg til jul, og bare vil få den overstått. Tankene mine har gått til disse menneskene, mer enn noen gang før. Etter at jeg ble mamma så har det åpnet det seg et følelsesspekter jeg ikke ante eksisterte.

Etter at jeg fikk Levi har det også blitt ekstra viktig for meg å videreføre juletradisjonene, men samtidig skape våre egne. Jeg og Joachim har en del forskjellige tradisjoner, så det gjelder å møtes på halvveien :))Han får jo julesokken på julaften, mens jeg pleide å få den 1. Juledag. Kanskje litt rart å henge seg opp i slike bagateller, men jeg er sykt sær når det kommer til jul!

I år feiret vi selve dagen hos mammaen til Joachim, med kalkun og masse pakker. Vi sov over til første dag, slik at vi bare kunne legge Levi på kvelden. Deilig å få sove litt frempå og våkne til ferdig frokost. Luksus! Jeg syns faktisk det er veldig koselig å gå i kirken på julaften, men det får jeg ikke med meg Joachim på. Kanskje når Levi har blitt litt eldre? Dette blir nok en dag Levi kommer til å huske, han har aldri fått så mange kjekke gaver på en og samme tid før. Han spør ofte om når nissen kommer igjen, så det forstår jeg godt :))

Resten av julen har vi tilbrakt med familien og alt for mye julemat. Nesten litt fælt å si høyt, men jeg gleder meg til kjedelige måltider med kylling. Når det er sagt, så nyter vi ( i hvertfall) Joa de siste tre dagene med fri. Tenk at vi nærmer oss 2019, et nytt år og nye dører skal åpnes.

 

 

sammendrag av uken?

Begynte egentlig å skrive om helgen, men innså at det faktisk er helg igjen.. allerede. Tenk at jeg ikke har rukket å stikke innom her på en uke, eller det handler vel om prioriteringer. Fire dager til jul og jeg føler egentlig bare på et evig kaos i hodet. På toppen av det hele meldte spysyken sin ankomst i barnehagen, usj! Vi tok ingen sjans, så Levi har vært hjemme hele uken. Heldig som vi er, med veldig god hjelp fra familien så har både jeg og Joachim vært på jobb hver dag. De siste dagene har jeg sovnet klokken ni på sofaen, så jeg tror Joachim gleder seg til dette er over. Siste innspurt  i morgen før vi alle tre har juleferie, det gledes. Pakkene skal jeg bli helt ferdig med i morgen, for på lørdag skal jeg på julebord å svinge meg :)) Vi bor for øyeblikket hos venneparet vårt som er i Thailand, og vi føler oss mer enn hjemme.  Håper de blir lenge borte, for vi virkelig stor trives her. Vi har ikke rukket å pakke ut noe særlig, så vi bor enda i søppelsekker. Kaos. Når tre stykk skal finne passende klær til været og har ti søppelsekker å lete i. Godt organisert, ikke sant? Heh. Tilbake til sist helg, vi dro til Sauda på fredagen for å bytte gaver. Vi hadde et oppdrag for turen- bytte gaver. Tror du ikke vi klarte å glemme de hjemme. Begge hodene våre har hatt tusen ting som har spunnet rundt, så vi har nok bare slått helt av.  Vi fikk nå i hvert fall gjort det viktigste, gitt alle en klem og ønsket dem god jul. Er det ikke det julen egentlig handler om? Gavene sender vi med båten i morgen, så de kommer frem til jul. Jeg må bare si det, men for en fantastisk helg vi hadde sist uke. Snø, sol og en glad gutt. Det er en sterk kombinasjon! 

 

For å ikke snakke om fjelluften, den er jo helt magisk. Jeg er så takknemlig for at Levi får oppleve alt Sauda har å by på, og ikke minst samholdet i familien deres. På lørdagen var vi hos onkelen til Joachim, der finnes alt av motorkjøretøy. Levi fikk kjøre både snøskuter og firehjuling med belter. Han var i ekstase, og syntes livet var helt TOPP.  Jeg derimot, som blir så nervøs for alt som går fort. Gikk utav telling på hvor mange ganger jeg ropte at Joachim skulle senke farten, ( pyse). I mens barna kjørte rundt, lagde de voksne grøt. Noe så koselig, vi spiste grøt og tente bål ute. Det er så gøy å se hvor gjestfrie alle er, og folk kan komme å gå som de vil.Resten av tiden gikk til å besøke familien, Joachim har så stor familie der inne. Derfor rekker vi sjelden over halvparten, noe som er veldig synd.  Nyttårsforsettet vårt er å dra mye oftere inn, fordi det gir oss så utrolig mye. Klarer nesten ikke å vente til skitrekket åpner,  Levi skal lære å stå på slalåm i år.

Skulle ønske vi kunne tatt med oss litt av snøen hjem til jul. Stavanger har fire dager å skaffe seg litt snø på, er det så mye å be om da? Levi sov på dagen i dag( dårlig dømmekraft), så han var ikke i seng før nærmere 2145. Krysser fingrene for at han sover litt frempå, jeg begynner ikke på jobb før ti i morgen. Joachim slengte nettopp en Pringles i fanget på meg, så vi prates!

Prep- N- Go

Annonse/ samarbeid med GOODIEBOX

Jeg elsker spenningen GOODIEBOX gir meg hver måned, vente på at en boks fylt med produkter skal droppe ned i  postkassen min. Vet du, det beste av alt- den passer perfekt  i postkassen, slik at jeg slipper å dra ned til postkontoret. Jeg har selv mange erfaringer med at slike ” overraskelseposer” ofte er billige løsninger og ubrukelige ting. Derfor har jeg blitt veldig positivt overrasket over boksene jeg har mottatt fra goodiebox.

Det er produkter jeg bruker mye! Sist måned ble jeg så fornøyd med scruben til Ole Henriks at jeg kjøpte full størrelse. Min oppfatning av innholdet er at det er produkter som er tilpasset trendene og spesielt årstidene. Det er med ganske god grunn at denne boksen heter ” Prep- N- Go”.

Tenk at vi allerede er i desember, og faktisk bare åtte dager til jul. Julebordsesongen har startet for fult, og jeg har allerede startet forberedelsene. Derfor passet det perfekt at øyemasken fra Blaq var et av produktene. Jeg sliter ofte med ” trøtte øyne”, og de kan til tider føles veldig sensitive for søvnunderskudd. De er tilfredstillende å ha på, og gir masse fuktighet. Hadde de på i ca 15 minutt, og posene under øynene fikk et skikkelig boooost.

 

Lipglossen fra Comme Deux er ikke klissete, halleluja! Det er det værste jeg vet, fargen er veldig nøytral og etterlater seg noen glossy lepper.

 

Radial var et merke jeg ikke hadde kjennskap til fra før av, så sykt gøy å bli introdusert til nye produkter! Et fuktighetsgivende rose rensevann, som var helt topp til å fjerne make-up med. Sminken løsnet opp etter bare en vask og huden føltes glatt og glødene. Deeeeeeilig! Neglelakk fra Mesauda, en lun grå farge som passer perfekt på vinterhalvåret. Jeg bruker alltid to lag for å få full effekt- og den satt overraskende godt til at jeg har hatt full utvask av huset vårt. 

Pinsett fra Emitë og sovemaske befant seg også oppi boksen.  Sovemasken har jeg ikke brukt, fordi jeg hater å ha det helt mørkt. Så for dere som trenger å ha det helt mørkt eller skal ut å fly, så passer det jo helt perfekt. Jeg får faktisk klaus av å sove med døren helt igjen på natten! Levi derimot fikk god nytte av den i bilturen på vei inn til Sauda, han sov som en stein uten noen lysforstyrrelser.

Den er jo kjempe søt!

Ikke like vemodig

Som dere sikkert forstår så omhandler alt i livet mitt om flytting akkurat nå. Innimellom her er det en del jobb og familien så klart. Svigerfar har vært på besøk i helgen, så da blir det fart på sakene. Han har hjulpet oss mye med flyttingen, så nå gjenstår nesten bare klærne og noe rusk rundt forbi. Føles helt fantastisk å ha fått kjørt bort de store tingene med henger og ryddet loftet. Jeg blir så fraværende når jeg har mye å tenke på, surrer bare i min egen lille boble og ser at verden glir forbi.

Har egentlig sykt lite inspirasjon for tiden, det ser dere sikkert. Det er vel ikke så rart på denne mørke årstiden. Været er forferdelig svingende, og lite fristende å være ute i. I tillegg lever vi i et flytte kaos, uten julepynt. Det er tenkelig at det er faktorer som dreper motivasjonen min. Det hjelper i hvert fall ikke på at vi ikke har spotter i taket, aner du hvor mørkt det blir her etter klokken 16? Ikke instavennlig hus, for å si det sånn :))) Syns det er så merkelig. Det var mer vemodig å flytte fra utleie leiligheten for to år siden, enn det er å flytte herfra nå. Alle sier det alltid er noe spesielt med det første huset man kjøper, men det har jeg ikke merket noe særlig til. Tror det kan komme av at alle minnene fra slutten av graviditeten og Levi sitt første leve år var i utleie huset. Riene, første døgnet hjemme med nyfødt, alt besøket rundt Levi, første skritt, våkennetter, amming, første ord. Ja, du forstår hvor jeg vil! Nå snakker jeg om flytting igjen, hah! Jeg kommer meg ut herfra nå og lover at neste innlegg IKKE er om flyttingen!

Ikke like vemodig som sist

Som dere sikkert forstår så omhandler alt i livet mitt om flytting akkurat nå. Innimellom her er det en del jobb og familien så klart. Svigerfar har vært på besøk i helgen, så da blir det fart på sakene. Han har hjulpet oss mye med flyttingen, så nå gjenstår nesten bare klærne og noe rusk rundt forbi. Føles helt fantastisk å ha fått kjørt bort de store tingene med henger og ryddet loftet. Jeg blir så fraværende når jeg har mye å tenke på, surrer bare i min egen lille boble og ser at verden glir forbi.

Har egentlig sykt lite inspirasjon for tiden, det ser dere sikkert. Det er vel ikke så rart på denne mørke årstiden. Været er forferdelig svingende, og lite fristende å være ute i. I tillegg lever vi i et flytte kaos, uten julepynt. Det er tenkelig at det er faktorer som dreper motivasjonen min. Det hjelper i hvert fall ikke på at vi ikke har spotter i taket, aner du hvor mørkt det blir her etter klokken 16? Ikke instavennlig hus, for å si det sånn :))) Syns det er så merkelig. Det var mer vemodig å flytte fra utleie leiligheten for to år siden, enn det er å flytte herfra nå. Alle sier det alltid er noe spesielt med det første huset man kjøper, men det har jeg ikke merket noe særlig til. Tror det kan komme av at alle minnene fra slutten av graviditeten og Levi sitt første leve år var i utleie huset. Riene, første døgnet hjemme med nyfødt, alt besøket rundt Levi, første skritt, våkennetter, amming, første ord. Ja, du forstår hvor jeg vil! Nå snakker jeg om flytting igjen, hah! Jeg kommer meg ut herfra nå og lover at neste innlegg IKKE er om flyttingen!

Ikke like vemodig som sist

Som dere sikkert forstår så omhandler alt i livet mitt om flytting akkurat nå. Innimellom her er det en del jobb og familien så klart. Svigerfar har vært på besøk i helgen, så da blir det fart på sakene. Han har hjulpet oss mye med flyttingen, så nå gjenstår nesten bare klærne og noe rusk rundt forbi. Føles helt fantastisk å ha fått kjørt bort de store tingene med henger og ryddet loftet. Jeg blir så fraværende når jeg har mye å tenke på, surrer bare i min egen lille boble og ser at verden glir forbi.

Har egentlig sykt lite inspirasjon for tiden, det ser dere sikkert. Det er vel ikke så rart på denne mørke årstiden. Været er forferdelig svingende, og lite fristende å være ute i. I tillegg lever vi i et flytte kaos, uten julepynt. Det er tenkelig at det er faktorer som dreper motivasjonen min. Det hjelper i hvert fall ikke på at vi ikke har spotter i taket, aner du hvor mørkt det blir her etter klokken 16? Ikke instavennlig hus, for å si det sånn :))) Syns det er så merkelig. Det var mer vemodig å flytte fra utleie leiligheten for to år siden, enn det er å flytte herfra nå. Alle sier det alltid er noe spesielt med det første huset man kjøper, men det har jeg ikke merket noe særlig til. Tror det kan komme av at alle minnene fra slutten av graviditeten og Levi sitt første leve år var i utleie huset. Riene, første døgnet hjemme med nyfødt, alt besøket rundt Levi, første skritt, våkennetter, amming, første ord. Ja, du forstår hvor jeg vil! Nå snakker jeg om flytting igjen, hah! Jeg kommer meg ut herfra nå og lover at neste innlegg IKKE er om flyttingen!

11 dager på å flytte ut

Nå sitter jeg å sorterer Levi sine babyklær! Kan ikke forestille meg at han har vært så liten og nusselig. Nusselig vet jeg at han var, for jeg tar stadig en titt på babybildene. En påminnelse om boblen vi var i, der det føltes ut som bare vi tre eksisterte. Alt fokuset vårt var på det lille nurket som spiste, bæsjet og holdt oss våken på nettene.

Nå har han løpt rundt her og tømt alle klærne sine ut og ropt « Levi, babyklær». Han er jo bare til å spise opp! Over til noe annet, jeg rydder jo av en veldig god grunn. En god grunn i seg selv er å få ryddet på loftet, jeg sparer på absolutt alt jeg har. Tenker at jeg alltid får bruk for det før eller siden, det gjør jeg jo så klart ikke. Fra Levi var liten har jeg spart på utallige søppelsekker med klær, til og med de med flekker på. Forstår godt at Joachim rister på hodet!

Har nevnt tidligere at vi kan være ekstremt impulsive, og nå er intet unntak. Vi har lenge tenkt tanken på å leie ut rekkehuset vårt, istedenfor å selge. Planen var å sjekke ut leiemarkedet på nyåret, og egentlig ta det derfra. Plutselig ble det større interesse for utleiemulighet enn det vi hadde sett for oss. Vi som trodde dette ville ta tid, men telefonen min ringte i ett bankende kjør. Tror jeg aldri har googlet så mange personer før. Jeg fikk en trang til å vite alt om de! Arbeid, sivilstatus, barn, tidligere leieforhold, adresse og slik fortsatte listen. Egentlig ganske stressende at noen andre skal ta vare på huset vårt, og man skal stole på at alt er like helt etterpå.

Alt klaffet plutselig og på sekundet hadde vi fått oss leieboere. 1.1.19 var overtakelse, men etter ønske fra dem kunne vi strekke oss til 20. Desember. De forstod så klart at vi ikke kunne flytte ut før, og spøkte litt med at det ble travelt før jul. Den dårlige samvittigheten min tok et impulsivt valg( uten å tenke meg noe særlig om), og jeg sa at de kunne flytte inn uken før. Derfor har vi nå nøyaktig 11 dager på å tømme hele huset, utvask og flytte ut. En litt frustrert Joachim fikk jeg på nakken, men som han pleier å si «Det ordner seg alltid». Hvorfor kan ikke jeg leve på det prinsippet også? HEH!

Vi er faktisk så heldige at venneparet vårt drar til Thailand om noen dager, så vi får låne huset deres i desember. Frem til vi flytter inn i det nyet huset i mars, skal vi flytte hjem til mamma. Det blir rart å flytte hjem igjen, men på samme tid veldig naturlig.