STUDIER, SILIKON, HUS, MAT +++

Det er kaldt her om dagen, minusgrader fra morgen til kveld. Jeg liker faktisk denne årstiden. Kaldt, frost og friskt. Finnes det egentlig noe koseligere enn julelys og snø ute? Håper været holder seg slik, og at regnet ikke kommer tilbake på en stund. I går ble jeg ferdig med nynorsk eksamen, så nå kan jeg bare senke skuldrene og glede meg til jul. Svigermor hentet Levi i barnehagen i dag, så nå ligger jeg strekk ut på sofaen. Derfor tenkte jeg å benytte anledningen til å få svart på noen av spørsmålene deres.  

 

Hvilken app bruker du til å redigere bildene dine på Instagram?

Jeg bruker både Lightroom, VSCO og snapseed.

Hva jobber kjæresten din med?

Han jobber som forsikringsrådgiver.

Hva studerer du/ jobber du med?

Akkurat for øyeblikket så har jeg bare tatt opp nynorsk eksamen( korleis, kva og kven :)). Utenom det jobber jeg litt inni mellom, da jeg bare er ringevikar. Vi tok valget om at jeg skulle være hjemmeværende det første barnehageåret til Levi. Jeg nyter det, og setter pris på hver eneste dag jeg har mulighet til å være hjemme. Jeg får tidsnok begynt å jobbe fulltid, derfor setter jeg ekstremt stor pris på muligheten jeg har nå. Tiden med Levi får jeg aldri tilbake igjen, derfor ønsker jeg å bruke så mye tid på han som mulig. Til neste år er planen å søke studie- sykepleien står jo øverst på listen. Kommer jeg ikke inn neste år, må jeg legge den drømmen på hyllen- karakterene strekker ikke til!

Har du silikon, og hvordan gikk det med ammingen?

Ja, jeg tok silikon rett etter fylt 18 år. Silikonen påvirket ingenting på ammingen, men av andre årsaker ønsket jeg å slutte etter bare fire uker. Min erfaring er at silikonen stort sett ikke gjør noen forskjell for ammingen. De er også veldig behjelpelige på barsel, og legger til rette.

Hvordan går det med salg av huset?

Det har vært interesse på visningene, og et “skam bud” som har kommet inn. Vi har god tid, og ønsker derfor ikke å selge for under takst. Vi har jo lenge snakket om at vi ønsker å ha en utleie bolig, og slik det ser ut nå- så får vi det. 

Ønsker dere flere barn?

Det tar vi ikke stilling til, akkurat nå nyter vi å være oss tre og har det helt supert. Det ligger ikke inni planen nå i hver fall, så vi får ta en ting om gangen.

Hvor mye gikk du opp da du var gravid, og hvordan kom du tilbake til deg selv igjen?

Nå spør du godt, det er så lenge siden at jeg nesten har glemt det ut. Hvis jeg ikke tar helt feil var det vel rundt 10 kilo. Jeg brukte mye av den første tiden til Levi på å tenke på kroppen min. Altfor mye! Får jeg muligheten til å oppleve dette igjen, skal jeg ta livet med ro og la kroppen få tiden den trenger. Babytiden får man aldri tilbake igjen, så kjære mammaer; om dere har muligheten, nyt denne tiden. Trening, husarbeid og alt annet kan vente! Jeg gikk mye trilletur, prøvde å ha sunne matvaner og startet opp treningen igjen etter seks uker. 

Hvilken mat spiser dere mest?

Det er jo ingen hemmelighet at vi elsker Sushi. Når vi skal kose oss i helgene med takeaway så blir det som regel alltid sushi <3

Når flytter dere inn i det nye huset? 

Vi overtar det i desember, men selgeren av huset skal leie av oss til 1. April. Vi har nedtelling, bare fire korte måneder til vi flytter inn. YEEY!

 

Hatet ble ikke akkurat mindre

Denne uken har sprunget av gårde, hvor ble den av? Det har vært magisk å komme seg bort fra hverdagen og rutiner. Det sies vel egentlig at barn har det best med rutiner, men denne ferien uten rutiner har vært en drøm. Levi har vært eksemplarisk, lagt seg uten probelm, sovnet i vognen på dagen uten problem og vært i strålende humør fra morgen til kveld.

Det er så kjekt å ha en leilighet vi kan disponere når vi ønsker, her i Spania. Spesielt også når vi har barn, da har vi mulighet til å slappe av om kveldene og spise hjemme. Dere med små barn vet jo at det ikke alltid er like lett å dra ut på resturante! Vi har også gått mye turer ned til sentrum å spist både på dagene og kveldene. Vanligvis bruker vi åtte kjappe minutter ned, men ikke denne uken. Utenfor det ene huset vi må passere, har det ligget en vakthund å bjeffet hver gang det nærmet seg mennesker. Både jeg og mamma er redd hund, så vi har gått omveien på drøye 25 minutter oppover. Kan ikke forstå at det er lov å ha store hunder uten bånd i gatene! Jeg som hater hund i tillegg, hatet ble ikke akkurat mindre :)) Nå skal jeg pakke ferdig kofferten, det nærmer seg farlig avreise hjem til minus gradene- uuuusj! Har allerede vært å sett på nye billetter, men nå blir det innflytting i nytt hus først!

Oppslukt i blekksprut

I går var en nydelig dag! Kun en liten regnbyge midt på dagen, utenom det var det strålende sol. Vi brukte dagen i Benalmádena, som er en tretti minutters kjøretur fra der vi bor. Disse kjøreturene blir jo alltid litt lengre, ettersom vi ofte tar feil på avkjørslene. Jeg har tatt med IPaden til Levi, så vi hører sjelden noe lyd i fra baksetet. I Barnehagen til Levi har de ” under vann” som årstema, der de har fått hver deres dyr. Han er helt oppslukt i blekksprut som er hans dyr. Derfor ble vi enige om å dra til et akvarie, og det befant seg i Benalmádena.

Jeg og mamma hadde en gåtur på promenaden og spiste lunsj, mens Levi sov. Jeg hadde kongereker i hvitløk- fy søren, det var godt! Her nede sover Levi opptil 2,5 time på dagen, det er jo helt sykt. Han får i hvertfall brukt nok energi. Vi ruslet bortover mot SEA LIFE, da han våknet. Det var ikke store størrelsen på akvariet, men Levi var fornøyd og det er det viktigste. Tenk å bli så glad for å se dyr som svømmer i vann, det er så fantastisk å se barna sine bli så glad. Da har mammahjertet det bra.

Da vi kom hjem på ettermiddagen var alle tre veldig slitne, og ingen av oss tenkte tanken på å dra ut å spise. Vi spiste biff hjemme og slappet av resten av kvelden. Nyyyyyyyter det.

Den hvite landsbyen

Her rekker jeg ikke innom om dagene! Vi er kommet godt på plass i Spania, og nyter dagene. Været er veldig vekslende, og kan variere mellom t-skjorte eller jakke. 16 eller 22 grader, sol eller regn. Vet du hvor vanskelig det er å pakke en koffert for en hel uke med slikt vær? En ting er sikkert, jeg har bom pakket totalt.

I dag dro vi til den hvite landsbyen Mijas. Kjøreturen tok 45 minutt opp og 20 minutt hjem. Disse 25 minuttene i differanse var GPS’en sin feil, den ledet oss på feil vei og ville ha oss på veier som ikke eksisterte. Det positive var jo at vi fikk sett mye fin natur og utkikksposter. Vi kom til en gammel, hvit by. Noe så nydelig! Det var en spesiell stemning, utrolig koselig. Små restauranter lå i de tette gatene, esler og hester gikk rundt forbi, utsiktene var fantastiske og de små husene var dekortert med blomster. Levi var i ekstase når han så hestene og eslene, det eneste som betydde noe for han var å sitte bakpå. Stakkars dyr som står der hele dagene, og bare venter på å dra vognen etter seg med tunge turister. I tillegg skulle de ha 300 kroner for 15 min, ran spør du meg. Levi fikk sitte bakpå eselet, så da var han fornøyd. Det skal ikke så mye til for å glede disse små tassene. Heldigvis! Nå skal jeg komme meg i seng. Dagene her nede starter mellom 0630 og 0738 med Barne-TV og en kopp kaffe☕ Natta 🙂

Dette må være den beste defininisjonen på koselig.

I morgen reiser vi

I morgen tidlig drar vi til Spania. Ikke vi som i oss, men med Levi og mamma. Joachim har en jobb så gjør det veldig vanskelig å få fri utenom sommer og juleferien. Derfor er jeg evig takknemlig for at mamma tar oss med til varmere strøk. Vi har mye på planen, så dagene kommer nok til å fly avgårde. Det skal bli godt med et avbrekk fra hverdagen og samle nye krefter til resten av vinteren.

Joachim begynner å bli vandt med å være alene nå, det er tross alt tredje turen med mamma i år. Når det er sagt har jeg prøvd å legge mest mulig til rette for han. Alle klærne er vasket, rommene er støvsuget og sengeklærne er skiftet. Det eneste han trenger å ordne selv er mat, heh! Heldigvis har vi FaceTime og meldinger, så vi får holde kontakten der. Jeg tror det er viktig å savne hverandre av og til, spesielt når vi bor sammen. Det er lett å glemme ut hvor fint vi har det og hvor mye vi setter pris på hverandre. Når man får hverandre på avstand, kjenner i hvert fall jeg ekstra mye på disse følelsene. Jeg har jo med meg Levi, så for min del føler jeg at en del av Joachim også er med… det er nok verre for han som sitter hjemme.

Så var det den her eksamen da.. Finner liksom ikke motivasjonen noen plass. Jeg har eksamen nøyaktig to korte dager, etter at vi kommer hjem fra Spania. Bøkene blir med, så nynorsken står på prioriteringslisten. Kjipt. Planen var å bruke noen timer på det i går, men kjørte heller ned til deli deluca å kjøpte kaffe og boller :))

Det finnes ingen median

Søndagen startet med en god frokost, en liten {ubetydelig} gave, masse kjærlighet og påminnelser om hvorfor vi elsker deg som pappa. På formiddagen dro vi på fotballkamp, Viking- Kongsvinger. Vi dro med våre bestevenner, med godt mot om at tre barn under 3år skulle sitte i ro i 90 minutter. Kampen var ekstremt spennende, ettersom det var en opprykskamp. Etter første omgang fikk alle barna makk i rumpa, så det endte med at Elin og Cf dro hjem. Vi ble igjen og Levi så vekselsvis på traktor og fotball på YouTube. Levi satt i midten, jeg og Joachim på hver vår kant. Vi holdt rundt hverandre, og det føltes som om tiden ble satt på pause. Det var kun vi tre som eksisterte. Vi smilte, lo og sendte blikk. Jubelen fikk viking stående, og det bruset nesten over av lykke da Viking tok seieren. Jeg engasjerer meg fint lite i fotball, men stemmingen den dagen var noe eget. Helt magisk. Det er nesten som om jeg får frysninger bare ved tanken. Dagen ble avsluttet med god julemiddag og film på sofaen 💗

Takk til du som lar meg sove når jeg er sliten, takk til du som løfter meg opp når jeg er lei og takk til du som oppfyller alle ” kravene” mine om en god pappa.

En pappa full av omsorg, kjærlighet, humor og ydmykhet. En pappa med grenser, respekt og medfølelse. Tenk at jeg var så heldig da jeg fant deg, uvitende om at du skulle bli så god. Ingen anelse hadde jeg om at du skulle ta denne fulltidsjobben på strak arm. Du legger hele hjertet ditt i alt du gjør, og er ekstremt nøye med arbeidet ditt. Du gir meg så ekstremt mange stolte øyeblikk. Kjærligheten du viser for oss gjør meg rørt, og hver eneste dag yter du det lille ekstra. Bare for oss.

Du gjør noe bra med meg, du får meg til å reflektere valgene jeg tar. Du hater jo å krangle, hvorfor skal jeg krangle da? Du hater når jeg er langsur, hvorfor skal jeg være sur lenge da? Når jeg ikke liker ting, så stopper du. Hvorfor må jeg alltid dra opp, når du bare kan la det ligge? Du er så bra for meg, og den lille familien vår. Vi tre skal kjempe sammen, humper møter vi på veien. Heldigvis har vi store dekk, så vi kommer oss over. Alle tre.

Farsdagen er en viktig dag for meg. Fordi det er den ene dagen i året jeg får sette ekstra pris på deg som pappa. Ikke nødvendigvis fordi jeg får gi dyre gaver, men gaver uten prislapp og med mye omtanke og kjærlighet. Den ekstra påminnelsen om at det du gjør som pappa er helt perfekt. Det finnes ingen median, vi møtes sjelden på midten. Ene og alene fordi du alltid gjør det lille ekstra. Det er dette som gjør deg ytterst spesiell, og helt unik.

Elsker deg

Et helt år eldre og litt klokere

Dette var min siste helg som 22 åring, et helt år eldre og litt klokere. Fikk faktisk høre i dag at 22 er menneskets beste år, så nå er det litt trist at det bare går nedover.. heh! Det er faktisk litt rart å tenke på at jeg bare er 23 år, føler meg så mye eldre med tanke på situasjonen vi er i. Allikevel føler jeg at studiene løper fra meg, og at jeg ikke blir ferdig utdannet fort nok. Motstridende, men jeg nyter å fortsatt være ung. Lenge leve ungdommen.

Dagen min i går var som forventet. Helt perfekt. Jeg ble vartet opp, fikk akkurat det jeg ønsket meg og masse kake. En ettertanke må være at jeg ikke utnyttet en sovemorgen. Regner med jeg har en tilgode, Joachim?

Av Joachim og Levi fikk jeg skibukse og en kåpe som jeg har ønsket meg lenge. Jeg ble overveldet, og hadde ikke forventet å få begge deler. Men slik som Joachim sier; Du hadde aldri kjøpt det selv, så jeg må jo. Gjerrigknark, hvor? Familien kom innom med blomster og pikekyss med sjokolade og lakris. Jeg elsker pikekyss, og disse smakte helt amazing. Pikekyss med hockeypulver <3 Senere ble jeg overrasket med kake hos mamma, med familien til Joachim. Tiden med familien er dyrebar, så den var akkurat slik jeg ønsket meg. Svigers ga meg de nydeligste koffertene, de skal dere få se på lørdag 🙂

Senere på kvelden laget Joachim middag og jeg lå strekk ut på sofaen. Han laget en rett med tortellini, fløte, kylling, bacon, ost, sweet&chili sauce, curry paste og spinat. Nam! Det er flere som har spurt om oppskriften, så den skal jeg få lagt ut asap. En avslappende lørdag, med masse omtanke. Tusentakk for alle bursdagshilsener, setter pris på hver og en.

Svigermor😅🙈

Kjære november

 

God fredag dere.

Altså, se så søt han er!

November kryper sakte men sikkert inn under huden min, og jeg vet at dette blir en bra måned. Dette halvåret går ikke på autopilot, slik som alle andre år- og jeg skal fortelle deg hvorfor. Rutiner er til en viss grad veldig bra, men for min del må ting skje. Går jeg for lenge i den samme tralten så føles kroppen tung. Derfor er variasjon alfa omega for meg. Dette året må ha vært et av de med mest variasjon, og jeg bare elsker det. Året har allerede bydd på seks turer utenlands, barnehagestart, nytt hus og ny bil. Balansen mellom å se at livet er i forandring, men samtidig også kan bruke “pause” knappen om jeg ønsker, er en god høst for meg. Akkurat slik som vår kjære november. ​

 

November, du har to bursdagsbarn. Faktisk så snart som i morgen, 23 år :)) Nøyaktig knappe to uker etter meg, så fyller Joachim året. Kjipt å ha to bursdagsbarn i samme måned, hilsen gjerrigknarken. Jeg prøvde å foreslå at vi ikke trengte å kjøpe gaver til hverandre i år, siden vi har felles økonomi. Det ble avfeiet før jeg fikk snakket ferdig, så den ballen bringer jeg ikke opp på bordet igjen. Jul derimot. Der satt jeg foten ned, og solgte meg inn med at de pengene kunne vi bruke på Levi i stedet for. 

I mellom disse to bursdagsukene har jeg og Levi klart å presse inn en sydentur. Dette fikk vi i gave av mamma til bursdagen. Planen var jo egentlig at det skulle holdes hemmelig helt til nå, men det klarte hun ikke. Vi har derfor fått muligheten til å glede oss i seks måneder- dårlig på å holde på hemmeligheter sa du? Dette avbrekket har vært skikkelig etterlengtet, og ikke minst kvalitetstiden med mamma. Joachim får ikke fri fra jobb, derfor blir han hjemme å passer fortet. Takk gud for at det finnes take away mat og nok klær i skapet hans. Hvis ikke hadde jeg nok kommet hjem til en avmagret mann uten klær. Bare to dager etter at vi kommer hjem fra Spania, så har jeg nynorsk eksamen. Derfor leser jeg meg i hjel nå, for å gjøre minst mulig på tur. 

 

Nå skal jeg nyte den siste timen som 22 åring med pizza, Pepsi og godteri. Vi prates 🙂

Spenning i hverdagen med Goodiebox

I samarbeid med

GOODIEBOX

På fredag dukket det opp en pakke fra Goodiebox i posten. En boks full av spennende velvære produkter! Jeg har brukt helgen på å teste de ut, og er veldig fornøyd med produktene jeg har mottatt så langt. I hver boks finner man 5-7 skjønnhetsprodukter, der minst to av produktene er full-size. Jeg skal vise dere noen av produktene jeg fikk under her, det er både nye og kjente merkevarer.  Som flere av dere vet jobber jeg på en hudpleiesalong, så gode produkter er alfa omega. Jeg liker veldig godt sammensetningen av å få noen produkter jeg er kjent med fra før, og noen nye. Boksen koster kun 199 kroner, men produktene har en verdi til 650 kroner. Da får du tilsendt en ny, spennende boks hver måned-  Er det dette man kaller spenning i hverdagen? Veldig ofte betaler du mer enn du får, men her er det motsatt. Sitter igjen med en følelse av at jeg får veldig mye for pengene, da 199 kroner også er inkludert frakt og håndtering.

I hver boks følger det også med en brosjyre over produktene. Her finner du beskrivelser, bruksområder og om produktet er i full størrelse. Dette var veldig nyttig for min del, da jeg ikke hadde hørt om alle produktene før. Til og med den opprinnelige prisen er oppgitt, dette gir deg også et perspektiv på hvor mye du får for pengene.

Ole Henriksen

Pore- Balance Facial Sauna Scrub

Den virker i dybden, strammer opp porene og renser huden fri for smuss og urenheter

Vichy Ideal Body

Spa shower gel- cream

Den tilfører huden fukt, næring og rensing. Den gir en god følelse av velvære og lukter kjempe godt.

Nails Inc

En rosa neglelakk som gir glam til både hender og føtter.

Aurelia

Miracle cleanser & cloth

Fjerner makeup og urenheter i et og samme grep, i samarbeid med den antibakterielle kluten- polerer de døde hudceller bort, samtidig som hudens fornyelsesprosess stimuleres.

Mesauda

Backstage lipstick

Rosa går igjen i denne boksen, så her finner dere en rosa leppestift. Den er fra merket Mesauda, jeg hadde ikke kjennskap til merket fra før- men veldig fornøyd med holdbarheten på fargen etter å ha spist og drukket.

Sleek Makeup

Face Contour Kit

Vi går høsten i møte med markerte kinnbein og glød. Her har du en mørk farge som skaper dybde i ansiktet og den lyse til å fremheve kinnbein og neserygg. Skulle du være i tvil om hvor du legger nyansene for best mulig resultat så følger det med en beskrivelse

Å vente på pakke i posten er det kjekkeste jeg vet, så her har du muligheten til å få den følelsen hver eneste måned.

#goodiebox.no #sponset

 

Promillekontroll etter restaurantbesøk og vin

Helgen. Den var amazing! Svigermor ønsket å ha Levi på overnatting fra lørdag til søndag, derfor utnyttet vi muligheten til å være litt kjærester. Vi har jo mye tid sammen i ukedagene når Levi er i barnehagen, men litt for sjeldent gjør vi noe sammen som kjærester. Det er vel ikke så rart når alle de andre pliktene kaller først? Jeg skulle på jobb søndagsmorgen, så vi hadde bare planer om å slappe av. Joachim ville egentlig på kino, men han har funnet seg en kjæreste som ikke liker kino.. så det får han se med noen andre. Jeg er litt av den typen som syns kino er bortkastet, når jeg like godt kan se filmen hjemme i sofaen, hehe! I istedenfor å sitte hjemme, foreslo han at vi heller kunne dra ut å spise. Vi bestilte bord  til halv ni på en restaurant som heter Mondo. Det var helt fantastisk å gå langs bryggen i finstasen, holde hender og bare konsentrere oss om hverandre. Det vekket i hvert fall liv i sommerfuglene i magen, og føltes farlig nær første date for snart fire år siden. Det var akkurat som om bare vi to eksisterte. Holdt hender over bordet, kysset, mimret, savnet Levi litt, satt pris på livet vårt og fantaserte om fremtiden. 

Vi bestilte en femretters meny med fisk, kjøtt, vegetar og dessert.

Laks

Vegetar 

Kveite 

Indrefilet

En frisk sorbet av mynte, koriander, mango og litt gin. En helt fantastisk smaksopplevelse!

Is, toffe saus- oreo og brioche smuler med eplekake

Det var en kjempe god meny, med mange nye smaker. Til maten hadde vi et glass vin, ettersom Joachim kjørte ned. På vei hjem kjørte vi en omvei, hørte på musikk og snakket sammen. Vi hadde i tillegg sittet på restauranten 2,5 time, drukket vann og Pepsi Max. Derfor var vi skråsikre på at det gikk helt fint å kjøre hjem. Som sagt kjørte vi en omvei, og klokken tolv på lørdagskvelden sto politiet med promillekontroll. Hjertet pumpet ganske fort, Joachim er tross alt avhengig av lappen i jobben sin. Vi holdt begge pusten da han blåste, og sekundene føltes ut som flere minutt. Måleren viste  0.0 og vi fikk kjøre fint videre. Merkelig hvor paranoid man kan bli  i slike situasjoner.