NY BIL

Vi har hatt besøk av svigerfar i helgen og jeg har jobbet, så tiden har vært knapp til å titte innom her. Været har vært top notch, så vi har vært mye ute! Svigers har minst like mye energi som Joachim, så da forstår du kanskje at helgen har gått i ett – med lite sofa tid. Hadde egentlig planer om å ta igjen den tapte sofatiden i går, men da fikk vi plutselig en uforventet privatvisning og melding om at den nye bilen vår var kommet fra Oslo. Det er vel egentlig ikke lov å si høyt… men begynner å bli litt sliten av alle disse privatvisningene, det er jo faktisk disse menneskene som skal gjøre oss gjeldsfrie fra huset vårt. Allikevel er det faktisk veldig frustrerende å vaske og rydde tredje hver dag, alt må gjemmes på loftet og trykkes inn i skap- så egentlig blir det bare mer rot. Derfor var vi gitt beskjed til megler at han får sette opp en fellesvisning i nærmeste fremtid, slik at vi får samkjørt de fleste.

Ny bil har vi også hentet! Vi hadde jo golf fra før, så den gode ”ny bil” følelsen har jeg ikke fått. Så klart er det mye kjekkeste å kjøre en nyere bil og automatgir. Bilen er en egolf 2018 modell, så den er rimelig ny. Vi har ikke helt klart å komme inn i en god laderutine enda, så foreløpig er det litt kaotisk. Det skal bli befriende å slippe å betale den høye bomregningen hver måned, for å ikke snakke om disel og årsavgiften. På sikt vil vi spare mye penger på å slippe disse utgiftene, det er faktisk forferdelig dyrt med bil og alt som følger med.

Update; Etter første visning

Har tidlig vakt i morgen også, så nå er jeg rimelig klar for å få litt søvn på øyet! Det har gått mye i søvn her på bloggen i det siste, men det er kanskje ikke så rart når jeg har et ekstremt søvnbehov- men, nok om det. Grunnen til at jeg titter innom nå er for å svare på alle spørsmålene i plenum om hvordan det går med boligsalget.

Vi har som sagt hatt visning, og jeg ble positivt overrasket over responsen. Boligmarkedet er jo ikke akkurat på topp, så jeg hadde faktisk ikke forventet noen på visning. Derfor ble jeg lettet, når megleren ringte å sa at han hadde noen navn på listen. Den neste uken blir ekstremt spennende! Heldigvis har vi god tid, så selger nok ikke under prisantydning. Kjenner faktisk at det er litt vemodig å selge, det er noe spesielt med den første boligen man kjøper. Vi har trivdes veldig godt her, og drar med oss mange gode minner videre.

06:02

I skrivende stund sitter jeg på bussen, på tredje rad ved vindusplassen. Klokken har akkurat passert 06:02, og jeg er usikker på om jeg i det hele tatt er våken. Har smørt tre knekkebrød med brunost, men de frister ikke noe særlig så tidlig. Kaffe’n til han som sitter i nabosetet derimot, koffein og en dytt i bakhodet hadde vært fint. Har vurdert flere ganger om jeg skal ta meg en dupp, bussen tar tross alt femti drøye minutter. Det er så befriende å sone ut, og ha musikk på ørene. ”Down- candle light remix” spiller om og om igjen. Den satt Joachim på en av de første gangene vi var sammen, på ordentlig. Den vekker noen sommerfugler i magen, smiler litt for meg selv og ser rundt på alle menneskene. Noen sover, andre slurper kaffe og resten gjør som meg, er til stede å hører på musikk. Vil ikke at denne bussturen skal ta slutt, nå soner jeg ut de 10 siste minuttene jeg har igjen. Har ikke hatt tid til å stikke innom å fortelle om visningen etter noen travle dager på jobb, skriver i kveld!

Man er jo bare her på lånt og ubestemt tid

Min kjære, gode farfar rundet 80 år i dag. Det føles egentlig ganske absurd å tenke på at livet er så langt, men føles allikevel så kort. Skjørt er det også, man er jo bare her på lånt og ubestemt tid. Jeg festet blikket bort på han, praten gikk lett rundt bordet og alle så ut til å være i godt humør. Ved siden av han skulle egentlig farmor ha vært, men hun gikk bort for 1,5 år siden. Nå sitter han der, alene. Han vet at når feiringen er over skal han dra hjem alene, legge seg alene og stå opp alene. Det skremmer meg at livet kan ta slike vendinger. Tørr nesten ikke tenke på hvordan det må være. Tenk å minste den nærmeste du har. Den personen du har delt nesten hele livet ditt med. Derfor er det viktig at vi tar vare på hverandre og ikke lar den travle hverdagen overstyre oss.

Bursdagen ble holdt på Sola strand hotell. Maten var helt fantastisk, det var buffé så vi kunne velge akkurat det vi ønsket. De hadde både blåskjell og suksessterte, gjett om jeg var fornøyd. Familien fra Farsund kom også, så vi ble en god gjeng rundt bordet. Jeg blir alltid litt nervøs i forkant av slike sammenkomster, en rastløs to åring sitter sjeldent i ro i mange timer. I hvert fall ikke vår, han er nesten ferdig spist før han setter seg ned. Derfor er vi alltid godt forberedt å tar som regel med leker eller Ipad. Den største frykten var vel egentlig at han skulle være til bry for alle som satt rundt oss. Ingenting å bekymre seg for, han var eksemplarisk! Han ble med de store barna rundt, tenk at han allerede har blitt så stor at han løper rundt uten meg. Det strålte stolthet av han, og man kunne se at han syntes det var veldig stas!

Vi har fått ryddet ned alle tingene fra loftet etter visningen. Jeg har virkelig fått respekt for de som har mange visninger, det er mildt sagt et (jævla) styr. Du vet ikke hva det betyr å ta en skikkelig vaske runde før du har prøvd å ha visning. Har til og med stått med svamp i taket! Svipper innom i morgen å skriver hvordan responsen var. I ettermiddag spiste vi kveldsmat sammen, skive med brunost og kakao med krem under teppet. Det vekket en skikkelig høststemning her hjemme, det er slike kvelder jeg bare elsker ved høsten. Regnet slo mot vinduet og stearinlyset på bordet blafret et snev av vaniljelukt. Alle tre var så langt inni Madagaskar filmen på tven at vi knapt utvekslet noen ord med hverandre, utenom når Levi skulle forklare dyrene. En helt perfekt avslutning på helgen.

Jeg gir opp disse familiebildene…

Vi mister oss selv litt på høsten

Høsten, du er en spesiell årstid. Jeg scroller titt og ofte igjennom andre sine blogger, og i dag har vært en slik dag. Formen har ikke vært på topp, så jeg har brukt mesteparten av dagen på sofaen. Det har vært etterlengtet, håper bare jeg får sove i kveld etter alle duppene! Tilbake til denne årstiden. Der er tydelig at høsten påvirker oss, nødvendigvis ikke på en god måte. Jeg kjenner selv at jeg er i en veldig god periode nå, men kan allikevel våkne opp en dag å ikke være helt meg selv. Hvordan er det mulig? De dagene føles håpløse, og jeg klarer ikke helt å sette ord på hva det er som plager meg. Den eneste som forstår meg de dagene er bestevenninnen min. Det holder med at jeg sier << Det er en sånn dag >>, og hun forstår nøyaktig hva jeg tenker. Det er så fantastisk å slippe å forklare seg! Jeg opplever at flere føler det slik på høsten, at de mister seg selv litt.  Ligge inne i timesvis uten å være tilstede og uten å føle noe særlig. Nesten uansett hvilken blogg jeg kom over i dag, dukket det opp et slikt innlegg. Hvorfor er det sånn? Jeg tenker kanskje det må være en blanding av været og at hverdagen er tilbake for fult, etter en kjempe flott sommer med mye fint vær. Lyse, lange kvelder har blitt erstattet med mørke, kulde og regn. Det er jo ikke rart man blir trøtt og sliten når vi går inn i en slik periode. Vi holder oss gjerne mye mer inne også, får begrenset med frisk luft og lys. Nå nærmer det seg heldigvis jul og jeg opplever at mesteparten kommer i en bedre sinnsstemning og føler seg litt lettere. Mulig julestresset gjør at vi glemmer litt? De fleste forbinder også jul med noe hyggelig og har gjerne mye å se frem til. Nedenfor har jeg ramset opp mine beste tips for å unngå disse triste dagene og periodene. Du har garantert hørt de tusen ganger før- men de fungerer overraskende godt, prøv da vel!

MINE BESTE TIPS FOR Å IKKE GÅ I “HØST-FELLEN”

 Litt aktivitet hver dag 

Det er gull verdt. Kom deg ut og overvinn din egen latskap. Jeg har ikke møtt et eneste menneske som blir nedstemt av trening eller annen form for aktivitet. Det hjelper meg til å holde energien og humøret oppe. Jeg fungerer litt sånn, for å få energi må jeg bruke energi. Dette har gjort at jeg føler meg litt avhengig av å komme meg på trening, føler dagen ikke helt kommer i gang hvis ikke. Merkelig hvor fort vant kroppen vår blir til de samme rutinene. 

 

Ha riktig fokus

Det er veldig lett å psyke seg selv ned, sitte inne å syns synd på seg selv. Nå mener jeg ikke at man ikke skal lytte til kroppen sin, for det skal man absolutt gjøre om den trenger en pause. Prøv heller å flytt fokuset ditt over på noe positivt og legg bak deg det negative. Jeg har funnet ut at jeg kan påvirke meg selv veldig mye til hvordan jeg føler meg. Derfor er det viktig å ikke undervurdere at vi faktisk har litt styring over oss selv, og hva vi fokuserer på.

 

Godt kosthold 

Jeg merker at denne årstiden gjør noe med behovet for sukker og raske karbohydrater, som igjen resulterer i at jeg blir slapp og uopplagt. Riktig mat  er viktig for å holde kroppen fornøyd. Derfor prøver jeg å planlegge mat for hele uken, noe som er lettere sagt enn gjort. Det er også mye lettere å sitte inn å kose seg med noe godt når været er dårlig, prøv heller å finne sunne alternativer i istedenfor. 

 Kom deg ut

Jeg er en av dem som ofte holder meg inne og blir i dårlig humør når det regner. Den siste tiden har jeg prøvd å snu denne tankegangen. Det irriterer meg at regnet skal få lov til å begrense meg. Jeg ønsker jo selvfølgelig sol, men er det virkelig så ille med regn? Når du har kledd deg for været, er det faktisk ganske deilig å være ute i regn. Den lille familien min har som nevnt tidligere overdrevent mye energi, så vi går fort på veggene av å være inne en hel ettermiddag.

UKEN SOM GIKK

•AKKURAT NÅ•

Nå sitter jeg godt plantet i sofaen, med Joachim ved siden av og nyhetene på i bakgrunnen. Vi har nettopp spist speltlompe toast, nam! Om få strakser skal jeg legge bort pcen og rette oppmerksomheten min mot kjæresten.

•UKENS TANKE•

Jeg tenker på hvor ufattelig heldig jeg er som har den fineste, lille familien og er så glad for at kjærligheten blomstrer. Elsker når jeg er i en så fin periode. Glad, fornøyd og mye energi. Motivasjonen er på topp, og det er til og med lett å komme seg opp av sengen om morgenen.

•UKENS FILM•

Vi har sett 22 JULY! Tårene trillet ukontrollert og jeg er fullstendig i sjokk over at mennesker er i stand til å gjøre slike handlinger. Jeg følte virkelig empati for foreldrene og ungdommene på øya. Det var forferdelig å se på.

•UKENS HØYDEPUNKT•

Huset vårt ble lagt ut for salg denne uken og på søndag skal vi ha visning. Jeg følte det var stort å kjøpe vårt første hus, men spenningen ved å selge kan ikke sammenlignes! Det var helt fantastisk å se Finn annonsen ligge ute på nettet.

•UKENS CRAVING•

Jeg elsker Pringles og er egentlig ikke så glad i sjokolade. (Men) på lørdag fikk jeg meg ett illebefinnende øyeblikk på dropsen, brukte faktisk 69 kroner på en liten plate med sjokolade. Det var vel verdt hver eneste krone. Hold deg fast! Sjokolade med bréme brûlée krem inni, NAM!

•UKENS IRRITASJON•

Som sagt har uken vært en av de bedre, derfor er det vanskelig å komme på noe som har irritert meg. Da vet jeg i hvert fall at denne uken har vært TOPP! Skulle det være noe å sette fingeren på må det være parkeringsboten. Joachim fikk bot på 900kr, jeg som hater å bruke unødvendige penger- du kan jo bare tenke deg hvordan humøret mitt endret seg da jeg oppdaget den.

•UKENS SANG•

When you love someone- James TW. Elsker den sangen, og hører den opptil flere ganger om dagen. Elsk, elsk, elsk

UKENS MAT•

Speltlompe toast, vi har fått helt dilla på det her hjemme!

Tenker på hvor fint livet er

God fredag

Treningen er unnagjort for lengst. Huset er vasket for helgen, og byas har vært innom for et intervju. Jeg jobber definitivt best under press, og kan egentlig få gjort mye på kort tid. Jeg er veldig god på å utsette ting som skal gjøres. Nynorsken for eksempel, den elsker jeg å utsette! I hvert fall her hjemme, da er alt mye kjekkere å gjøre. Bestemte meg derfor i går for å ta pcen under armen og rusle ned til sentrum. Vi har nydelig vær om dagen, bank i bordet- det snur vel før vi vet ordet av det. Jeg fant meg en café i sentrum, bestilte meg en cappuccino og unnet meg et kakestykke. Suksessterte er den beste kaken jeg vet! Det var så fint å sitte alene ute, se på menneskene og høre på musikk. Jeg satt egentlig bare der å tenkte på hvor fint livet er. Har faktisk hatt mange slike stunder i det siste, hvor jeg virkelig setter pris på det fine livet jeg har og menneskene rundt meg.

Jeg klarte ikke helt å fokusere på nynorsken, men det gjorde ingenting. Det var bare så godt å sitte der. Bekjente stoppet innom, så tiden gikk alt for fort. Før jeg visste ordet av det, var klokken 14 og jeg hastet meg i bilen for å hente Levi. Er det bare jeg som får dårlig samvittighet for å hente barna sent i barnehagen? Kanskje det blir annerledes når jeg begynner å jobbe igjen. Akkurat nå føles det litt urettferdig at jeg er hjemme og han i barnehagen. Han vil jo aldri hjem, så jeg må vel snart forstå at han stortrives og slutte å ha konstant dårlig samvittighet! I skrivende øyeblikk er jeg på vei for å hente han, vi prates!

5 TING DU KANSKJE IKKE VISSTE OM OSS

 

1.  HAR EGEN KOKK I HVERDAGEN

“Hverdagsmaten” her hjemme står faktisk Joachim for. Det er nesten det kjedeligste jeg vet om! Når sant skal sies er det veldig begrenset når han står på kjøkkenet, så det blir sjelden en ny vri. Uansett, flink er han ♥

 

2. SWIPET HØYRE 

Altså, hvem hadde trodd at man skulle finne kjærligheten på tinder?  Det virker så absurd å tenke på at om jeg ikke hadde vært der til rett tid og sted, så ville livet mitt mest sannsynlig vært helt annerledes. Jeg blir så fascinert over denne tilfeldigheten. Vi swipet høyre på hverandre for i underkant av fire år siden, og nå sitter vi her da. Lykkeligere enn noen gang, takket være et swipe.

3. MIN OPPGAVE

Joachim har ikke vasket en eneste maskin med klær på eget intiativ så lenge vi har vært samboere. Jeg og Levi var i Spania i august, mens Joachim var hjemme for å jobbe. En hel uke hjemme alene, og jeg var skrå sikker på at han hadde vasket klærne sine.  Der tok jeg feil, en stapp full kurv med klær møtte meg på badet. Det var vel egentlig da det gikk opp for meg at det forblir min oppgave her hjemme.

 

4. SPAREMANI

Vi er veldig sjeldent uenige, men når vi først er så er det stort sett om penger. Jeg er oppvokst med foreldre som har vært strenge med sparing, og det har satt sine spor. Joachim derimot syns vi skal spare, men ikke på samme måte. Han mener vi lever nå, og at penger er til for å brukes. Der er jo jeg helt uenig i. Vi er nok bra for hverandre når det gjelder sparing. Jeg holder han litt i tøylene, slik at han ikke kjøper alt han har lyst på og han får meg til å forstå at jeg ikke får pengene med meg i graven.

 

5. NÆRKONTAKT

Jeg sover sjeldent og aldri uten nærkontakt. Jeg er absolutt ikke kravstor. Bare en tå eller hånd bortpå er bra nok, så lenge jeg kjenner at han er der. Til fordel for meg sover Joachim alltid på ryggen, så da har jeg muligheten til å slenge armen over han. Jeg kan til tider våkne flere ganger om natten bare for å legge meg inntil han. Det samme skjer også om Levi ligger med oss, da våkner jeg av meg selv bare for å legge dynen over han. Jeg liker å tro at jeg sover ganske tungt, men dette tyder vel egentlig på det motsatte. 

 

 

Eldorado for små barn

Det er søndag og jeg våknet med verdens største smil rundt munnen når klokken var 0930. Hvorfor? Fordi det bare var så sykt deilig å føle seg opplagt. Kroppen føltes kvikk og jeg kom meg ikke opp av sengen fort nok. Det var til og med lyst ute og solen sto inn på rommet. Yes, du hørte riktig. Sol! Den forsvant like fort som den kom, men poenget er at den var der. De siste ukene har morgenene vært mørke. Vekkerklokken vår har pleid å sove til rundt nærmere åtte, men den siste tiden har han gitt lyd i fra seg senest 07:00. Det setter ikke sånne B mennesker som meg pris på! Det er i tillegg blitt kjølig ute, uuuuusj. Faktisk så avskyr jeg å fryse. Humøret mitt kan gå fra å være i ekstase til å nå bunnen på bare noen få sekunder. Jeg må ha en indre frost eller noe, for uansett hvor mye klær jeg har på meg så fryser jeg.

Denne luksusen som gjorde av vi sov frempå idag var svigerfar. Vi er nemlig i Sauda over helgen for å besøke familien til Joachim. Det er alltid mye kaldere her enn hjemme i Stavanger, så alt fra ull, fleece og vinterjakker var pakket med. Er det bare jeg som synes at ull er behagelig å gå med? Det er gull verdt for sånne frost pinner som meg. Har jo nevnt det tidligere, men her inne er det et elderado for små barn. Levi har fått kjørt alt fra elektrisk bil, crosser, gravemaskin, traktor og firehjuling. Hilst på dyrene, lekt i hyttene og spist mye god hvetebakst. Onkelen til Joachim er helt RÅ på bakst, så her inne blir det mye boller! Nå skal vi innom de siste besøkene før vi vender hjem mot Stavanger!

BILDER AV DET NYE HUSET

Kveld! Da var svigers og venninne dratt hjem. Først var svigers på middagsbesøk, også fikk jeg besøk av to venninner nå senere på kvelden. Hadde egentlig lyst å prøve meg på komler tidligere, men tok ikke sjansen ettersom jeg aldri har laget det selv før. Tenkte å prøve meg frem neste uke, utifra oppskriften ser det overkommelig ut.

Nevnte i går at jeg skulle legge ut bilder av huset;

Vi har tre soverom, bad, vaskerom, bod og gang nede. I 2.etg har vi stue og kjøkken.