Du puster for fort

Noe rart har skjedd med bloggportalen, bildene og innleggene vil ikke laste opp. Sååå (29.05.2018 uten bilder🙃) …….Podcasten har allerede rullet på øret en drøy time, det er jo så sykt spennende. Jeg er over gjennomsnittet glad i alt som har med helse, akuttmedisin og ambulanse å gjøre. Drømmen er å jobbe i ambulansen, så det er jo ikke rart at jeg engasjerer meg så mye. Du puster for fort, den inneholder mange forskjellige temaer innenfor akuttmedisin med god faglig bredde. Jeg digger den! Levi var i seng rett før 21, etterpå var listen lang- Klesvask, oppvask og lunsj til i morgen. Ørepluggene ble koblet i, måtte en kjapp tur ned for å dobbeltsjekke at Levi sov før jeg trykket play. En behagelig stemme begynte å snakke, og jeg hadde fult fokus. Likevel måtte jeg flere ganger pause, for å spole litt tilbake igjen. Hver minste detalj vil jeg høre, så multitasking fungerte dårlig. Gleder meg til å legge meg under dynen nå, lukke øynene å trykke play. Lytte uten at noen andre impulser forstyrrer.

FORRESTEN! I dag fant jeg faktisk barebells isen, og den smakte himmelsk. Prøvde skyr isen sist uke, men den var jeg ikke særlig fan av så dette passet meg utmerket. Det beste av alt, den smakte ikke sunt eller fremstilt slik som mye av det andre gjør. Fra neste uke av skal de begynne å selge isene på elixia, så det kan bli farlig mye is denne sommeren. En god unnskyldning til å spise is, og en enda bedre unnskyldning til å dra på trening! I morgen skal jeg på stranden med to venninner, så nå skal jeg pakke siste rest i stellevesken ( i tilfelle vi sover litt lenge), før jeg hopper i seng. Heh! Natta.

Kjærlighet ved første blikk

En kjapp tur innom plantasjen. Der fant jeg seriøst det fineste jeg har sett på lenge. Cherry tomat plante, IN LOVE. Synd vi ikke har større kjøkkenbenk for da hadde jeg benyttet anledningen til å kjøpe flere grønnsaks planter. Tror rett og slett jeg fikk dilla, litt sånn kjærlighet ved første blikk opplegg. Levi syns i hvert fall det var gøy å plukke ned tomatene å spise dem, han er jo bare så søt! Kan faktisk ha en liten forståelse for at folk har interesse for grønnsakshage og drivhus. I tillegg smaker tomatene mye bedre enn de fra butikken. Nå må jeg bare få planten til å fortsette å blomstre, slik at vi får masse nye gode tomater.

Vekkerklokke er en sjelden prosedyre på IPhonen. Fem dager i uken hører jeg en alarm lyd langt langt borte. Klokken 06:00 på mornignen er jeg så langt inni drømmeland at alarmen ikke berører meg det minste gram. Noen sekunder senere kjenner jeg dyna løfte seg, ett kaldt lufttrykk treffer meg og før jeg har rukket å snu meg er kjærligheten forsvunnet ut soveromsdøra. Jeg ligger igjen med Levi klistret inntil meg. Han elsker nærkontakt mer enn meg( trodde ikke det var mulig). Hadde han hatt sjansen, så er jeg sikker på at han hadde krøpet inni meg igjen. I sengen ligger jeg igjen med en følelse av å være verdens heldigste som får sove lenge uten morgenstresset. Du har garantert kjent på den følelsen, akkurat der og da kjennes livet bare helt perfekt. Samtidig så streifer følelsen av dårlig samvittighet og sympati meg, dårlig samvittighet for at kjærligheten må opp og ikke jeg.

Svigerfar er enda på besøk etter helgen, ettersom vi hadde full plan måtte jeg trene tidlig i dag. Liksom sånn, sykt tidlig. 06:00 ringte alarmen, absolutt ikke så langt borte som jeg pleier å være på morgenen. Overraskende kvikk faktisk, rullet kjapt ut av sengen og knappe ti minutter senere satt jeg i bilen. QUEENS OF ANARCHY sprengte nesten bassen i høyttalerne, og kjærligheten satt ved siden av å sang for full hals mens vi kastet i oss pre-workout’en. Lenge siden jeg har hatt en så bra trening, og i morgen skal det gjentas. Sammen er vi dynamitt.

Tour des fjords

26 grader, er det mulig? Kan ikke huske sist vi gikk i t-skjorte klokken åtte på kvelden, dette kan jeg fort bli vandt til. Kjenner jeg blir ett helt nytt menneske av dette været, det merkes også på menneskene rundt meg. Nå i helgen holdes tour des fjords her i Stavanger og Sandnes. Slike dager er det magisk å bo sentrumsnær for å slippe å være avhengig av bil, spesielt nå som sentrum er stengt for biltrafikk. Har aldri hatt stor interesse for sykkelritt, så vi dro egentlig bare ned for å kjenne på stemningen, nyte det fine været å møte pappa og kjæresten. Overraskende nok ble jeg ganske revet med, og ble stående på fortauet å rope! Til og med Levi engasjerte seg og ropte ”heia, heia, heia” hver gang noen syklet forbi. Han er jo bare så skjønn! Dette var ett av de tusen, stolt-mor øyeblikkene. Superteit, jeg vet!

Glemte faktisk å fortelle at tidligere på dagen var vi i Stavanger en tur, kjærligheten hadde time hos hendrix. Han har hatt langt hår så lenge jeg har kjent han, plutselig fikk han for seg at han ville klippe seg kort. Forstår godt han ble lei av det lange håret, så forandring fryder. Litt uvant enda, så en tilvenningssak er det absolutt. Etterpå gikk vi innom Zara for å kjøpe lignende Birkenstock og grønn selebukse til Levi, fant ingen av delene i hans størrelse. Typisk. På vei hjem stoppet vi på bakeriet for å kjøpe is til Levi, han er egentlig ikke så begeistret for is. Kanskje ikke så rart når han er hyper sensitiv for varm og kald mat, så etter at han har prøvd å blåse isen ”varm” i noen minutter innser han vel at den ikke blir varmere. Til mammaen sin glede, gir han fra seg isen og løper i vei.

Får ikke lov å fylle bensin mer

Blir helt oppgitt av meg selv til tider, slik som i dag. Jeg må være verdens mest distré person. Hadde verken en hylende gutt i bilen eller hastverk, og allikevel står jeg med bensinpumpen i hånden. Det er snart to år siden vi fikk dieselbil, i mine egne tanker står jeg å ser mot havet på uno-X., mens jeg skal til å fylle bensin. Totalt i egne tanker, lukker opp døren bak slik at det kommer inn frisk luft til Levi. Grabber blyfri 95 pumpen og setter den inni, i det jeg skal sette på automatikk knappen på pumpen ser jeg BLYFRI 95. Er det mulig? Reaksjonsevnen var i hvert fall på plass, og på under 1 sekund var pumpen ute. Heldigvis rakk jeg bare å fylle 0,30 liter før jeg oppdaget det! Dette kunne blitt heftig dyrt om motoren hadde skjært seg. Brukte 10 minutter på bensinstasjonen før jeg fikk tak i møller-verkstedet, ville ikke kjøre videre før jeg fikk klarsignal. Siden det var så liten mengde gikk det helt fint, så fylte resten med diesel. Når sant skal sies, fyller jeg diesel toppen seks ganger i året. Den oppgaven tar kjærligheten seg av, hvis jeg trodde jeg fylte ofte nå så skal jeg love deg det blir mindre fremover. Har fått streng beskjed om å ikke røre en bensinpumpe igjen. Like greit :))

Dagens utblåsning, nå skal jeg kaste meg rundt for å møte en venninne på lunsj. Dette været vi har nå, altså jeg dør! I morgen har de meldt 26 grader, hvor sykt er ikke det?

Godteri -diett

Nå sitter jeg med en godt og blandet pose i fanget. Vet egentlig ikke helt om jeg gjør det i protest eller om jeg faktisk har sykt lyst på, det er nok en god kombinasjon. Kjærligheten har begynt på ”diett”, halleluja så kjedelig. Eneste grunnen til at jeg syntes det er dødes kjedelig er fordi jeg ikke er på den kanalen akkurat nå. Egoistisk og lite støttende er det vel å sitte med godteri når han sitter ved siden av med omelett, avokado og noen skiver med kylling pålegg. Viljestyrke har han i hvert fall, skulle ønske jeg også var så bestemt!

Hver eneste helg frem til midten av juli er allerede fullbooket, jeg som trodde denne ferien skulle bli relativ rolig- men der tok jeg fullstendig feil. August kommer før vi vet ordet av det, og plutselig er det barnehagestart ( som vi enda ikke har fått). Blir egentlig litt stresset over å ikke ha planene klar for neste halvår, men får bare ta det som det kommer. Ferieplanene begynner å bli klare- mangler noen flybilletter, hotell og dato. Flaks vi ikke har så mye igjen å planlegge. Heh! Sørlandsidyll blir det i hvert fall, det står høyt på listen min. Hytte ved sjøen, båt, is på bryggen og reker. Det er definisjonen på ferie for meg! Skal oppdatere litt mer om ferie planene senere 🙂

Frokost ute, grilling og ny leggerekord

I dag var og er en mye bedre dag, det er akkurat som om influensa ( som aldri har vær influensa) har sluppet taket. Jeg kan til tider være en sykt distré person, så overrasket var jeg ikke da jeg på fredag kom til stengte dører på rema1000. PINSE, hvordan i alle dager skulle jeg vite at det var pinse på en helt vanlig lørdag. Bakrus og tomt kjøleskap var en dårlig kombinasjon, heldigvis hadde pizzabakeren åpent! Apropos pinse, kjøleskapet vårt har vært så tomt denne helgen at man kunne høre ekkoet i det. Da vi våknet i dag morges måtte vi skrape sammen det siste vi hadde. De fire lyse baguettene i frysen, var det første vi kjøpte da vi flyttet inn for snart et år siden. Lite fristende spør du meg, det så ut som de bare ville krype ut av den åpne FirstPrice posen sin selv. På bakerste hylle i kjøleskapet fant jeg noen få skiver med Norvegia ost, jordbær og to egg. Digg frokost, ikke sant? Ærh. Vindstille på terrassen, så vi spiste frokosten uke. Deilig start på dagen, friskluft og JP Cooper som spilte fra Spotify.

En kjapp treningsøkt rakk vi på formiddagen, før vi skulle grille hos ett vennepar. De skal utvide familien etter sommeren, og jeg ble faktisk ganske så misunnelig, (sa jeg det høyt?). En gravidkropp er jo bare sååå fint, fatter ikke at jeg aldri så det når jeg var gravid. Kanskje vi får ta oss en prat om baby nummer to allikevel ( Joachim?:)) De har forresten en sønn fra før. Han er to måneder yngre enn Levi (akkurat på dagen faktisk), hvor sykt er ikke det! Det er så deilig når ungene leker godt sammen, de har jo underholdt seg selv hele dagen. Slike dager er det verdens enkleste jobb å være mamma :)) Vi grillet, spiste is og gikk en tur på lekeplassen! Levi har tydelig fått mye frisk luft og aktivitet idag, for han sluknet klokken 19! Det MÅ være ny rekord, aldri har han vært trøtt så tidlig før. Spent på når han våkner i morgen tidlig, krysser fingrene for at det ikke blir alt for tidlig. Jeg har en tendens til å bli en smule morgengretten.

Hverdag i morgen, kjærligheten på jobb og inn i rutinene igjen. Dritt.

Kroppen kommuniserte ikke med meg

Tom. Tung. Tappet for energi.

I dag har jeg vært tung, i hele dag har jeg bært på en vektstang på minst 70 kilo, en vektstang som bare jeg kunne se. Alt har vært et ork, og hver minste bevegelse har gjort vondt. Bare det å finne frem ord har vært slitsomt, det har tappet meg for energi å si setninger. Derfor har de beste svarene mine vært ja eller nei, og i de fleste tilfeller bare taushet. Koffein hadde aldeles ingen effekt, boller, mat og godteri pirket ikke på energinivået engang. Sofaen har vært min bestevenn, og alt utenfor den har nesten vært uaktuelt. Vi kom oss en tur på plantasjen og fikk rengjort terrassen ferdig, men der stoppet det. Inni mellom har det selvfølgelig blitt satt på noen maskiner med vask, noe jeg var tvunget til å gjøre med en hel koffert full av skittentøy. Kravlet tilbake på sofaen, kroppen kjentes ut som den hadde løpt maraton. Jeg fungerer dårlig som person når kroppen ikke spiller på lag, i hvert fall ikke når jeg prøver alt for å kommunisere med den- uten respons. Etter å ha sovet to ganger på dagen i dag ( noe som var helt idiotisk), ligger jeg enda våken og klokken nærmer seg midnatt.

Slike dager er jeg bare så takknemlig for samboeren min, han er jo bare helt super! Denne dagen må ha vært en kombinasjon av ferien vi hadde på Mallorca med tre unger uten noen avlastning ( en uke), vi kom hjem sent på kvelden og tidlig opp til 17. Mai feiring. Dagen gikk i ett, og plutselig ble det en spontantur til byen. Dagen etter ble det også tidlig opp for å hente Levi og søvnmangelen kjente jeg godt den kvelden. Det har nok toppet seg med mye å gjøre her hjemme! Etter at en spritflaske knuste i kofferten min på vei hjem fra Mallorca, ble jeg tvunget til å vaske alle klær, sko, vesker og belter. I tillegg til dette, var også kurvene fulle av skittentøy, sengeklær og håndklær. Bunadskjorter, festdrakter og dress måtte også en tur i maskinen, jeg tuller ikke når jeg sier at jeg sikkert har vasket og hengt opp 15 maskiner på 3 dager! Denne dagen har vært etterlengtet, og i morgen kommer jeg sterkere tilbake.

Nasjonaldagen

Hei fra Norge! Fantastisk å være på ferie, men alltid godt å komme hjem igjen. Finnes det noe finere enn barnesang, hundrevis av flagg som flagrer i vinden og strålende sol? Dagen ble akkurat som forventet, og kanskje enda bedre! Den ble tilbrakt med familie, venner og en spontantur til byen på kvelden. 17. mai gir meg sommerfugler i magen av den gode stemningen som flyter igjennom byen, du skjønner hva jeg mener, ikke sant? Noen ganger bobler det over med alt for mye tanker og følelser, at jeg ikke helt klarer å uttrykke meg. 17. Mai er en slik dag, den er så vakker at jeg ikke klarer å sette ord på hva jeg føler. Det hørtes sykt klisje ut, men det er sant! Endelig fikk jeg gå med bunaden i år, bare synd det 364 dager til neste gang. Det er jo så fint, angrer ikke et sekund på at jeg valgte bunad fremfor penger til konfirmasjonen. (Og) hallooooo, se på den fine gutten min i bunad, eller festdrakt heter det vel- herregud, jeg dør! Du som er mamma forstår følelsen av disse stolte øyeblikkene du bare vil sprekke av.

Etter at vi landet sent på kvelden 16. Mai, ble vi enige om at vi skulle droppe barnetoget om Levi ville sove. – til min store overraskelse ønsket han det, vi sov til 09:10, for en luksus. Vi fikk på oss tøyet i en fart, og kom oss ut dørene til rett før 12. Vi droppet frokosten og spiste kake på skolen istedenfor, det var jo tross alt 17.mai! Videre spiste vi lunsj med mamma i byen, og grillet med et vennepar senere på ettermiddagen. Etter litt frem og tilbake bød sjangsen seg til å få barnevakt, og vi var ikke sene med å takke ja!🥂

På vei hjem

Da sitter vi på flyet på vei til Oslo, vi forlot Mallorca for 8 minutter siden og Levi sover allerede – for en luksus! Denne uken var etterlengtet, en hel uke i feriemodus. Til tross for at det har vært fint vær hjemme, var det godt å komme seg bort, bade og spise ( sykt) god mat. Vi fikk sponset reisen og oppholdet igjennom zafirohotels, så kunne ikke vært mer fornøyd med hotellet de valgte til oss. Det blir nesten litt rart å våkne i morgen uten tre barn i sengen, det var liksom en sjarm over det. I går kveld sovnet barna for en gang skyld tidlig, altså tidlig som 20:45. Vi benyttet anledningen, så vi satt oss ute med et glass vin. 10 minutter fikk vi. 10 minutt med stillhet, uten øyne i nakken og skriking. Vi så fort at slaget var tapt, ettersom de våknet en etter en. De må drive med telepati, for en sånn domino effekt har jeg aldri sett før. Vi trillet opp på rommet, la oss i hotellsengen og drakk cola zero. Da føltes livet faktisk ganske bra.

Tålmodigheten har faktisk vært på topp denne ferien, aldri har det vært så lite kjefting før. Utennom NÅ, tror vi er så innstilt på å fordele oppgavene med pappaene igjen. Gleder meg sånn til å se han igjen, en uke er alt for lenge borte fra hverandre. Enda mer gleder jeg meg til å gå i bunaden i morgen, håper bare den passer fra i fjor. Jeg liker å ha kontrollen, derfor gjør det meg superstressa at kjærligheten skal fikse alt til 17.Mai. På en annen side er det fantastisk, sende handlelisten og komme hjem til ferdig vasket hus, ( muligens strøket bunadskjorte?). Vi prates!

Feriemodus

Blå himmel, sol og en jækla kald vind. Derfor dro vi inn til et marked i dag som lå rett i nærheten, det var kjempe koselig med masse boder. Det beste av alt, VINDSTILLE. Bodene langs veien dannet en le -vegg, herlighet det var deilig. Vi hadde glemt å ta ut penger og kort tok de ikke, så det ble ingen handling – kanskje like greit! Det merkes at vi er på ferie, rutiner eksistere ikke og jeg elsker det! Vi står opp rundt 09, ungene sover så lenge de vil på dagen og er i seng nærmere midnatt. Det vi kaller feriemodus?

I kveld var det livemusikk på hotellet! Planen var egentlig at vi skulle få barna til å sove i vognen først, for også sette oss der etterpå. Ungene hadde selvfølgelig helt andre planer, så uten kamp ga vi opp gåturen og gikk tilbake til hotellet igjen. Ungene fikk danset fra seg den siste energien sin før leggetid, mens vi fikk slappet av litt. Det gjør meg så sykt glad å se hvordan barna stortrives her, hverdagen blir nok et nederlag for dem når vi kommer hjem. Slik er det vel alltid med ferie, det er vel derfor man alltid ser sånn frem til dem. Krysser fingre og tær for badevær i morgen, det hadde vært toppers!