Påsken er på kanten til kjedelig

Se på denne søte påskeharen, det var i hvert fall en som syntes frokosten var litt ekstra stas i dag🐣

Klarer ikke helt å bestemme meg hva jeg syntes om disse fridagene i påsken, faktisk på kanten til å bli litt kjedelig når alt er stengt. Derfor gleder jeg meg i hjel til neste påske, når vi skal stå på ski! Pulk hadde vært ett godt alternativ i år. Ettersom vi ikke kjenner noen som har en pulk stående blir det ikke en investering, så vi har vært innstilt på påskeferien hjemme. Vi kommer sterkt tilbake!!

I går svingte svigermor og familien innom med påskeegg til Levi. Han forstår ikke helt påskeegg konseptet, for han blir like sjokkert hver gang han finner godteri inni. Vi benyttet anledningen til å spise middag sammen, når først alle var samlet hos oss! Etterpå ble han med opp til dem en liten time, mens vi tok sol og luftet oss litt. Det merkes hvor godt det gjør med en time fri innimellom, når skatten er i trassalderen. Bank i bordet, i går var han en drøm!

Vi skal faktisk dra ut en tur i dag, og søsteren til Joachim skal passe Levi. Sist jeg var ute var 2.juledag, som begynner å bli en god stund siden. Tror jeg har blitt en kjedeligere versjon av meg selv etter at jeg ble mamma, det er ikke like gøy å gå ut som det en gang var. I kveld tror jeg det blir med unntak, venninnene mine er hjemme fra studier så hele gjengen er samlet.

Dagens lunsj

Jeg må bare legge ut dette, for denne lunsjen var vanvittig undervurdert. Kjærligheten har flere dager på rad spist tunfisk med pesto og egg. Det har sett alt annet enn fristende ut, så har derfor hoppet glatt over. I dag duppet jeg av på sofaen og våknet til ferdig lunsj. Han utnyttet nok muligheten til å få meg til å prøve dette.

Jeg trives ikke så godt på kjøkkenet, så lettvinte løsninger passer perfekt. Så om du liker tunfisk, du prøve denne kombinasjonen. NAM!

Påskeferie

I helgen stilte vi klokken, og det merkes! Dagene er lysere og føles mye lengre, vi skal ut å handle lystette gardiner til Levi sitt rom. Han pleier å ha det helt mørkt på rommet når han skal legge seg, så forstår at det ble en litt brå overgang for han.

Påsken! I dag går vi vel offisielt inn i påskeuken, og mange har halv dag på jobb. Jeg forbinder påske med ski og påskeegg, ekstra stas var det jo å lete etter eggene når vi var mindre. Det gjør jo at du tenker litt ekstra over tradisjonene man vil føre videre til Levi. Nå er han jo fortsatt ganske liten og forstår ikke så mye, det blir nok bedre til neste år.

Gleder meg til den dagen Levi skal lære å stå på ski, så vi kan tilbringe mer tid sammen i snøen. Alt til sin tid, kanskje til neste år ser det også lysere ut.

Siden det er påske, benytter vi anledningen til å kle oss i gult :)) Heh!

Prøvde å ta knekken på min beste venninne

Søndag. Helgen har bare noen timer igjen, og vet dere? Jeg gleder meg! Etter uken i Egypt har energinivået vært ekstremt bra, og alt føles så lett. Overskuddet tar ingen slutt, det spinner hele tiden. Har faktisk sovet utrolig dårlig i det siste, ikke vet jeg hvorfor – men mulig det bare er en periode. Allikevel er jeg full av energi, slumrer ikke alarmen, og ønsker å bo på treningssenteret. Tenk hvis livet alltid hadde vært slik og vi bare kunne danset oss igjennom det. Livet er en uendelig Berg- og dalbane, derfor har jeg lært meg å sette pris på disse fantastiske periodene. Periodene hvor ingenting er vondt, ingenting er tung og alt det negative blir på en eller annen måte snudd til det positive. Håper denne perioden forblir en god stund, finner ikke ord som beskriver den gode følelsen godt nok.

På lørdag ble vi invitert på middag til et vennepar. Elin fortjener all den skryt hun kan få, mine beste måltider spiser vi der. Toro eller ferdigmat eksisterer ikke, alt blir laget fra bunnen av. På lørdag som sagt hadde vi kalkun, den var som alt annet helt fantastisk!! Til forrett hadde hun laget permesan chips med rømme, løk og rogn. NAM!

Vi hadde med oss fruktsalat, kake og godteri. Vet ikke helt hvilken unnskyldning jeg skal bruke, fordi jeg ikke har en. Elin er HYPER allergisk mot epler, dette vet vi jo selvfølgelig etter tre år…….. men av en eller annen syk grunn gikk det i glemmeboken. Ikke før vi var ferdige oppdaget jeg at alle eplebitene lå på siden av tallerken. Godt hun selv var oppservant og ikke stolte blindt på oss, for da kunne det gått skikkelig galt! Gud, jeg rødmet av flauhet. Flau fordi det aldri hadde skjedd andre veien. Elin husker alltid alt, og setter alle andres behov foran seg selv. Vi gjorde i det minste ett forsøk på å bli kvitt henne :)))

Resten av helgen har gått til trening, familiebesøk, venninner og en tur innom solariumet! I morgen er det endelig ukedag igjen, elsker rutinene med mat og trening som følger med. Håper denne energien aldri tar slutt og at jeg svever igjennom denne uken også!

Preikestolen design

Har ikke landet helt etter ferien, det har gått i ett bankende kjør. Når klokken nærmer seg 22 har jeg endelig kveld, neste uke blir roligere så får hente meg inn litt igjen da.

I dag hadde vi shoot for preikestolen design. Det er smykker, øredobber og armbånd som er inspirert av Rogaland sin natur. Fjellene, uendelige fjorder og dramatisk vær!

Kolleksjonen har enda ikke kommet på markedet, bildene som ble tatt i dag skal brukes til reklame og nettbutikk! Det er en eksklusiv kolleksjon og det skal koste en del tusen kroner. Nå har vi endelig noe å være stolt over å vise frem fra Rogaland.

Vi møtte opp i studioet klokken 10! Det var helt fantastisk å bare møte opp, bli sminket og få ordnet håret. Vi tok portrett og close up av kolleksjonen, gleder meg til å se det ferdige resultatet. Det ble litt forsinkelser, så fikk plutselig veldig dårlig tid til neste møte. I morgen skal jeg gå catwalk for Agape – brudekjoler. Derfor måtte jeg en kjapp tur innom å prøve kjolene som skal brukes. Ikke så fornøyd med kjolene denne gangen, men alltid kjempe stas med brudekjoler. Får oppdatere mer i morgen!

BILDEDRYSS FRA EGYPT

Hvor begynner man, det er over en uke siden det har vært noe liv her. Planen var egentlig å oppdatere underveis, men hotellet hadde tidenes mest dritt internett. For å laste inn en Snapchat kunne det ta hele ti minutter, det er da man merker hvor avhengig man er av internett. Skulle ønske jeg kunne følt det var litt deilig å koble ut, men det var alt annet enn deilig – helt vilt irriterende og frustrerende!

Var først litt skeptisk til Egypt. Når man begynner å google Egypt blir man møtt med terror, uroligheter, matforgiftning og påtrengende mennesker. Du finner kanskje noen lysglimt innimellom, men de var så sjeldne at du nesten tror det er løgn. Det som fikk begeret til å renne over var når jeg og Levi dro opp på vaksine kontoret før vi skulle dra. Hun fortalte at det ikke hadde vært noen der på to år som skulle til Egypt. Hun snakket ikke pent til meg og jeg fikk følelsen av uforsvarlighet. Før vi dro beklaget hun seg faktisk, og håpet at jeg ikke hadde tatt det personlig – Neida, ikke i det hele. Haha!

NB, langt innlegg UTBLÅSNING OM FLYTUREN

– ”Flyegypt”

Oslo – København – Egypt! Det var ikke noen fly som klaffet fra Stavanger -Oslo, derfor måtte vi kjøre. Jeg var relativt optimistisk til 9 timer i bil, og det gikk over all forventing. Levi var eksemplarisk og ga ikke en eneste lyd hele turen. Vi ankom Oslo i 13 tiden, parkert på flyplassen og sjekket inn bagasjen. Flyet ble forsinket en time! Etter å ha reist siden 04.30 den natten og Levi begynte å bli sliten ble jeg naturlig nok skuffet. Lite visste jeg at dette bare skulle bli begynnelsen på en veldig lang reise. Da klokken ble 18 lettet flyet og vi var på vei til København, YES! Vi skulle egentlig vente på flyplassen i København, derfor hadde vi planlagt å spise der for også dra innom taxfree for å ha noe godteri med oss på turen videre. Ettersom flyet var forsinket fikk vi ikke gå av og måtte bli sittende. Flyvertinnene snakket dårlig engelsk og gikk i vanlige klær. Tekniske problemer oppstod og vi fikk beskjed om å vente en time inne på flyet. Det kokte inni meg, og jeg så for meg at Levi skulle bli utålmodig snart. Etter å ha ventet uten noe beskjed i 1,5 time spurte jeg, og de kunne fortsatt ikke gi meg noe svar. Etter 2 timer kom resten av menneskene på fra København, og plutselig innså vi at det sto forskjellige seter på flyturen videre. Det ble et kaos uten like med full midtgang og alle skulle omrokkeres. Den stakkars lille gutten min var fortsatt helt eksemplarisk. Etter 2,5 time lettet vi fra København og rettet snuten mot Sharm el Sheikh, finally! De kom rundt med trallen hvor vi kunne kjøpe drikke, snacks og godteri. DE TOK IKKE KORT. Det eneste de aksepterte var euro eller egyptiske penger. De var ikke samarbeidsvillige og brydde seg fint lite om at vi hadde 6 timer igjen av flyturen uten noe å drikke. Service eksisterte virkelig ikke. Vi spiste flymaten som var forhåndsbestilt, heldigvis hadde jeg tatt med egen mat og drikke til Levi. Jeg la Levi i armene for å få han til å sove, og vet du… SETENE KUNNE IKKE LEGGES NED. Jeg satt rett opp og ned, med en 13 kilos sekk i fanget. Han er så lang så jeg måtte anstrenge meg for å holde han skrått, for å ikke ha beina hans i midtgangen. Flyvertinnene og piloten skiftet på å sove foran i flysetene, det så bare skikkelig uprofesjonelt ut. Jeg måtte spør etter belte og redningsvest til Levi, for det hadde de glemt. Det toppet seg med at de gikk tom for dopapir og hadde ett tett toalett, synd for de som ikke hadde en mage som spilte på lag. I løpet av flyturen smilte ikke crewet en eneste gang. Har aldri flydd med ett dårligere flyselskap noen sinne. Nok om det! Vi landet 03.00, plukket med oss bagasjen og ble kjørt til hotellet som lå 20 minutter unna.

Neste gang velger jeg ett annet flyselskap, men det skal sies at flyturen hjem var mye bedre.

En uke med sol, 37 grader og sommerklær var etterlengtet. Jeg finner ikke en negativ ting om Egypt. Eller jo, de som jobbet i butikkene var innpåslitne – men hva så, de er jo det i Tyrkia også. Etterhvert lærte man seg å stenge det ute, og ikke bry seg om maset. Vi var ikke på stranden en eneste gang, og det var fordi det kun var stein strender i nærheten og det egner seg ikke for Levi. Dagene fløy på hotellet, jeg er typen som kjeder meg fort med bassenget- men tror det var så etterlengtet å bare slappe av, at alt annet hørtes stress ut. Heh 🙂

Det blir mange kamper her hjemme i løpet av en uke, når man har en trass to åring i hus. Vet du, vi kranglet ikke en eneste gang. Sykt, ikke sant? En hel uke uten en sur mamma eller en trass to- åring. Ikke rart jeg vil tilbake!! Etter første timen her hjemme begynte trassen og frustrerte foreldre igjen.

Jeg ble TOTALT forelsket i Sharm el Sheikh, elsker elsker elsker Egypt. Har allerede sett på billetter ned igjen, så vi sees snart igjen!

For en fantastisk plass, det var så mye fint å se! Atmosfæren på hotellet, maten, aktivitetene, bygningene -ALT! Vi ble kjent med noen fra København som tok oss med rundt utenfor hotellet. Ettersom vi var litt reserverte når vi bare dro jenter, passet det helt perfekt :))

Det var mye mygg og de lot seg ikke vippe av pinnen med myggspray. Levi fikk en del i ansiktet, men heldigvis virket han ikke plaget eller klør på det. Mine legger derimot, klør dem snart av! Det er absolutt ikke sesong for sommerklær, derfor gikk Levi i ” hommer og kanari“. Noe fra i fjor som enda passet og resten fra byttegrupper, han så ut som et levende tivoli!

SEEES!!

Neste stopp: Oslo

Fem og en halv time. Vi begynner endelig å nærme oss Gardemoen! Levi har vært helt eksemplarisk til nå, ikke en eneste lyd. Vi kjørte hjemmefra 0430, så hadde sett for meg at han skulle sovne etter to timer i bilen igjen- but he’s still going strong!

Siden Egypt har en tendens til å være dårlig på mathygiene, har jeg pakket med litt mat til Levi utenom. Til min store overraskelse har Levi begynt å like middagsglass igjen, så det gjør ferien mye lettere.

Reisefeberen er høy i bilen, derfor har turen også gått relativt kjapt. Jeg har pakket med meg dinosaurer, iPad, tegnesaker, traktor, duplo og bøker til flyturen senere. Forhåpentligvis går den like knirkefritt som bilturen, hehe.

Det skal bli fantastisk med varme, det har vært så etterlengtet å bare koble helt ut. Vi lander i Egypt klokken 01 i natt, så det blir en lang reiserute. – Men det gjør ingenting, i hvert fall ikke når Levi er så samarbeidsvillig som han er. På toppen av det hele skal Levi sove nå, med andre ord – denne bilturen gikk over ALL FORVENTINING.

Jeg skal også benytte sjansen til å sove. Posene under øynene skriker etter litt søvn!

Trendy å være vegetarianer

Vegetarianer, veganer eller fleksiterianer. Felles for dem alle er at de bevisst spiser mindre kjøtt. Det har også vært mye fokus på å ha en kjøttfri dag i uken. Kom over en artikkel her om dagen, hvor trendy det hadde blitt å ikke spise kjøtt. Jeg tror absolutt ikke det har noe med trend å gjøre, men bevissthet!

Det er stort fokus på å ikke spise så mye kjøtt, og det gjør at vi blir mer opplyste om temaet. Jo mer kunnskap, jo mer bevisst blir vi på valgene vi tar. Forbrukerene styrer etterspørselen, hvis mange nok blir vegetarianere blir etterspørselen etter kjøtt redusert og færre dyr blir avled for å bli mat.

Her hjemme har vi ikke vært inne på tanken om å bli vegetarianer eller ha kjøttfrie dager. Vi baserer middagene våre på kjøtt, og finner deretter tilbehør. En vane som er vondt å vende. Kan forestille meg at vi hadde spist utrolig mye karbohydrater om det hadde blitt kjøttstopp! – og karbohydrater prøver vi å ikke spise så mye av her hjemme :))

Du som leser dette, med mye mer kunnskap enn meg vil tenke at jeg er helt ute å kjører nå! Jeg er helt ENIG, jeg skriver dette fordi det er mangel på kunnskap. Hadde jeg brukt tid på det, hadde jeg garantert funnet mange vegetar retter uten mye karbohydrater.

I går fikk jeg lunsjbesøk av en venninne som er vegetarianer, og det begynte øyeblikkelig å spinne! Jeg fikk hjerneteppe, og det eneste jeg kom på var suppe eller nachos med bønner. Da slo det meg at jeg må bli flinkere til å tenke utenfor boksen, og ikke minst være litt mer kreativ på kjøkkenet.

Det ble meksikansk suppe med bønner, ost, avokado, nachos chips og mais!

Kjærligheten er også over gjennomsnittet glad i kjøtt, så kjøttstopp blir det ikke med det første- men å være mer opplyst om temaet kan absolutt gi utslag etter hvert! Tror det skal mye til for at kjærligheten finner motivasjonen til å ha kjøttfrie dager.. men igjen, det speiler tilbake på mangel på kunnskap!

Det skulle bare en Snapchat til for å endre hele uken!

Jeg og Levi skal til Egypt!

Om bare fem dager ligger jeg på standen med sol og (forhåpentligvis) 28 grader. Dette har gått så fort i svingene at jeg enda ikke helt har klart å fordøye det. Det har vært så etterlengtet med ferie, men på grunn av jobben til kjærligheten har det ikke latt seg gjøre. Derfor hadde jeg egentlig nullstilt meg og så frem til å stå på ski i påsken.

Kjærligheten drar til London fra søndag til onsdag med lillebroren sin. Har GRUET MEG I HJEL til han skulle dra. Mest fordi jeg hater å være alene og er avhengig av å være rundt mennesker hele tiden….og litt fordi jeg kommer til å savne han.

Jeg og mamma hadde snakket om å dra bort om hun hadde hatt ferie, men det ble bare med snakket. Vi surfet litt på nettet å drømte oss bort til varmere strøk, mens reisene ble utsolgt en etter en. De ble markert med UTSOLGT, mens vi scrollet nedover nettsidene- det er tydelig at det ikke bare er vi som har behov for sol og varme etter disse vinter/-høst månedene.

I går kveld la vi oss rundt i 12 tiden, og hode hadde så vidt truffet puten før det tikket inn en snapchat fra mamma. Tenkte ikke noe spesielt over det, utenom at det var forferdelig sent til å være henne. Jeg ble møtt med ” BESTILT”, og ble øyeblikkelig som et lite barn på julaften som ikke fikk sove. Herregud, så spontant. Jeg var (ER ENDA) helt i sjokk! Gleder meg i hjel, og kjenner at disse dagene ikke kan gå fort nok. For en mamma, jeg setter SÅ utrolig stor pris på henne og at hun gjør slike ting for oss. At hun vil tilbringe ferien sin med meg og en aktiv to åring er absolutt ingen selvfølge. Gleder meg til denne uken, og ikke minst til å ha en hel uke kvalitetstid med mamma- elsker deg.

Vi drar fra Oslo på lørdag og kommer hjem lørdag kveld uken etter. Ettersom kjærligheten er i London fire av dagene blir det ikke så lenge for han å være alene. Tvert i mot, kan tenke meg han nyter noen dager fri fra tivoliet her hjemme. Nå skal jeg opp på loftet for å finne frem sommerklærne til Levi fra i fjor. Gledes!