Runde to med omgangssyken

Det som skulle bli en god start på uken, ble ikke helt som forventet. Hadde en topp trening i går, etterfulgt av en bra matdag. Vi ukeshandlet og jeg skjærte maten opp i porsjoner. De beste forutsetningene og innstillingen for at dette skulle bli en god start på uken!

Mamma og lillesøsteren min kom på middag i går, lillebroren min kom en tur senere på kvelden. Utover kvelden begynte jeg å føle meg kvalm, men tenkte at det sikkert gikk over slik som det alltid gjør. Ikke denne gangen. Omgangssyken, æsj! Hadde helt glemt ut hvor forferdelig omgangssyken er. Kroppen var sliten og det eneste den trengte var å sove, men tvinges allikevel opp flere ganger i timen. Helt frem til klokken 05 vekslet jeg mellom å løpe fra toalettet og sengen. Resten av natten var jeg vekselsvis varm eller kald, sterk hodepine og uroligheter i magen.

Det er i disse tilfellene man setter ekstra stor pris på familien og ikke minst den fantastiske mannen min! Han var hjemme med Levi på formiddagen i dag, dro på jobb mens Levi sov, kom hjem igjen når han våknet for å kjøre han til svigers, for også dra tilbake på jobb. – What a man!

Nå skal jeg legge meg ned igjen å sove noen timer til :))

Shoot for Clarion Hotel Air

I dag har Levi vært med farmoren sin i åpen barnehage fra 09-12. Veldig kjekt at han får kvalitetstid med farmoren sin, sosialisert seg med andre barn og at jeg fikk gjort noen ærend.

I mellomtiden hadde jeg en shoot på suiten på air hotellet. En stor suite med gode vinduer med utsikt over flyplassen og havet. Jeg forelsket meg i alle gullkranene på badet, sånne skal jeg definitivt ha i huset mitt engang! Tiden ble knapp, så jeg glemte jo å knipse noen bilder selv. Derfor har jeg ikke noe særlig med bilder fra i dag. Jeg tok bilder i jumpsuit, kjoler, undertøy og brudekjole. Det er like stas med brudekjole hver gang, og det setter absolutt noen griller i hode på meg! Håper sluttresultatet ble bra og at hotellet blir fornøyd med bildene.

Planen etterpå var egentlig å dra ned til Agape å prøve brudekjoler til catwalken i morgen. Ettersom det oppstod sykdom blant arrangørene, ble arrangement avlyst og utsatt 1-2 uker. Derfor fikk jeg plutselig litt dødtid før jeg måtte dra på jobb klokken 17.

Det eneste jeg har av bilder fra i dag er egentlig bare fra instagramstoryen!

Tiden går så fort om kveldene, nå er det plutselig langt over midnatt allerede! Nå skal jeg få meg litt søvn, før jeg skal kjøre kjærligheten på jobb og dra på trening i morgen tidlig.

Natta.

Handleliste under 1000 kroner!

I går handlet jeg for hele uken, tror vi alle kan kjenne oss igjen i at vi bruker litt for mye penger på mat. Før lå ting å mugnet og gikk ut på dato, fordi jeg hadde null kontroll på middagene. Ofte hadde jeg det jeg trengte, men sjekket ikke før jeg dro på butikken så jeg kjøpte nytt. Det var fryktelig unødvendig! Etter at jeg har begynt å handle for uken og sette opp middager så vet jeg nøyaktig hva jeg har i kjøleskapet.

Det som er negativt når man ukeshandler er at det kan skje uventede ting og matplanen blir endret. Derfor dropper jeg å handle for lørdagen, for den blir alltid endret! En enda større forskjell er at jeg er blitt flink til å FRYSE maten vi ikke spiser. Glemmer selvfølgelig at jeg har mat i frysen, men det blir i hvert fall ikke gammelt.

I går kom alt på 700 kroner på rema 1000, må selvfølgelig regne noen hundre utenom på lørdagen for middag og godteri. Levi spiser ikke så mye enda, så foreløpig har vi ikke så mye ugift på han når det kommer til mat!

At the moment

I skrivende stund ligger jeg å tar sol! For en luksus å ha svigerfar på besøk. Han er hjemme å maler kjøkkenet vårt mens Levi sover. Nå skal jeg nyte de siste 15 minuttene i varmen. Ser virkelig frem til varmere og lysere tider, men før den tid ..får jeg ta til takke med solarium en gang i blant. Slenger med et bilde fra i sommer, og i kveld skal jeg begynne å planlegge sommerferien! Gud, jeg gleder meg :))

En skrikende gutt, 700 kroner fattigere og en sulten mamma

Nå er vi på femte dagen med sykdom, det må jo snart gi seg! Levi er bedre, men har fortsatt feber og sover mye. Etter at kjærligheten begynte i ny jobb har jeg blitt god til å handle for hele uken. I skrivende stund streifer tanken meg at han kun har jobbet der i 13 dager, så med andre ord har jeg kun ukeshandlet to ganger! Haha. Det føles i hvert fall mye mer. Poenget var, jeg skulle handle i går! Ettersom Levi som sagt ikke var i form så kom jeg meg ikke halvveis ned på handlelisten engang, før jeg måtte innse at slaget var tapt. Jeg rullet ut av butikken med en skrikende gutt i handlevognen, 700 kroner fattigere og en sulten mamma. Dårlig kombo på en mandag.

Jeg kom hjem uten å egentlig vite helt hva jeg hadde handlet. Manglet jo halve handlelisten, tre poser med mat og uten en eneste middag med alle ingrediensene. Jeg som er så lite kreative på kjøkkenet. Følger oppskriftene slavisk fra punkt til prikke, så det fungerer dårlig for meg å bare ”smelle isammen det vi har i kjøleskapet”.

Skal få lagt ut neste uke hva jeg handler for uken, hva vi spiser til middag og matbudsjettet. Matbudsjettet prøver jeg å kutte hver uke, det ser lovende ut helt til……….. HELGEN……. Den ødelegger hele forbanna uken. Det blir alltid litt ekstra der og litt ekstra her, spesielt på lørdagen. Når jeg handler for hele uken, hopper jeg alltid over lørdagen. Derfor blir det fort mye TakeAway, chips, godteri og brus +++ den dagen.

I morgen kommer svigerfar og søskenbarnet til kjærligheten fra Sauda og blir til helgen. Da flytter Levi inn på vårt rom (Yes!), slik at de kan sove på hans rom. Skal prøve å komme meg på trening i morgen, handle og rydde litt før jeg henter dem på båt terminalen.

Morsdag

Gratulerer med morsdagen ALLE fantastiske, sterke, hjertevarme og trygge mødre.

Det er ikke hvilken som helst søndag i dag, det er dagen hvor man kan sette litt ekstra pris på mammaen sin med en liten oppmerksomhet eller oppmuntring. Vi var naturligvis innom mammaen til kjærligheten og mammaen min. For min del er det utrolig viktig å vise hvor stor pris jeg setter på mamma og alt hun gjør for meg, hvor mye kjærlighet og omsorg hun gir, og ikke minst hjelpen og rådene jeg får. Etter jeg selv fikk barn har jeg virkelig forstått hvor stor oppgave det er og alt det andre det innebærer å være mamma. Jeg bøyer meg i støvet for min egen mamma, og er evig takknemlig. Elsker deg.

Levi har vært bedre i dag, men fortsatt lite energi og ingen matlyst. Vi var i bursdag til lillebroren til kjærligheten, Levi sov mesteparten av tiden og ville verken ha kake eller bolle da han våknet – det er unormalt til å være han, så det er tydelig at han ikke er i form.

Jeg gir alt! Sjelen, hjertet og kroppen for at Levi skal ha det godt. Jeg er så takknemlig. Takk for at jeg akkurat fikk bli din mamma, Levi. Jeg føler meg som verdens heldigste person som får våkne opp til dette i dag- som får våkne opp til deg hver eneste dag, du gir livet så uendelig mye mening.

Vel! I morgen er det mandag og ny uke. Jeg krysser alt jeg har av fingre og tær for at Levi er bedre i morgen. Kjærligheten jobber sene kvelder, så det blir lange dager om vi må være hjemme.

Nå skal jeg komme meg i seng. Natta 🙂

Det som egentlig skulle bli en travel helg

Denne helgen skulle gå i ett! Vi skulle se på ny bil, trene, dra til Ålgård Outlet, få et vennepar på besøk, noen små ærend, bursdag , ukeshandle og dra på besøk i forbindelse med morsdagen.

Nå har jeg ligget på alle fire å skrubbet gulvet, vaskemaskinen går uten stopp, sengetøyet er skiftet, vanish sprayen er brukt opp og søppelet er ute. Det lukter i det minste godt her nå, en blanding av grønnsåpe, sitronvann og antibakteriell.

Det begynte klokken 20 i går, Levi kastet opp på teppet. Den stakkars, lille kroppen som ligger å brekker seg på gulvet, hulker og roper på mamma. Vi kommer oss ned i dusjen, omgangssyken streifer meg ikke engang. Det har hendt før at han bare kaster opp den ene gangen, også blir det med den gangen. Det skulle vise seg å være helt motsatt! Sofaen, teppe og sengen fikk gjennomgå flere runder. Det er vanskelig å være føre-var når han ikke gir noe forvarsel. Vi dekket sofaen til og fant frem en bøtte, frem til kl 0530 fortsatte han. Stakkars, stakkars, stakkars gutt! Han hadde naturligvis ikke mer å spy opp etterhvert, så det ble bare væske og brekninger.

Han er helt slått ut i dag, og vil ikke ha noe mat. Jeg våknet også akkurat fra en dupp på to timer, kjærligheten har dratt på trening allerede og jeg skal snart ned å se til Levi som sover og henge opp (enda) en maskin med klær.

Det er ikke lenge til jeg kan sette meg på legekontoret, har jo faktisk googlet hele internettet opp og ned om omgangssyke. Hva, hvordan, bakterier, vaskeanvisninger, kjerringråd, fargen på oppkastet, og sånn fortsetter det! Fant til slutt ut at jeg hadde lest ALLE artiklene på Google, haha!

Jeg har allerede begynt å gjøre alt klart her hjemme til jeg skal kapitulere, omgangssyken er det værste jeg vet. Krysser fingrene for at vi slipper unna denne omgangen. GOD HELG!

Stoler ikke på meg selv

Jeg er redd for alt. Alt, jeg ellers aldri hadde ofret enn tanke. Til tider føler jeg meg som en hysterisk førstegangsmamma og vet du, jeg elsker det. Jeg elsker å være den personen som setter alt på spissen, for å beskytte sønnen min. Jeg elsker å vite at jeg har gjort det jeg kan, men på samme tid er det veldig slitsomt og ikke minst stressende. Vi har hatt flere diskusjoner her hjemme, kjærligheten rister på hode og mener jeg må ta meg sammen til tider. Det hjelper ikke, jeg hører ikke. Jeg føler det jeg føler, og hører det jeg hører.

Før var jeg ett enkelt individ som bare hadde ansvar for meg selv, og plutselig fikk jeg ansvar for et helt nytt individ. Det er jo ikke rart man overreagere! Det har vekket mange nye fremmende følelser i meg etter at jeg ble mamma, disse sterke kjærlighetsfølelsen bygges også tett opp av en angstfølelse.

Jeg stoler ikke på kroppen min i det hele tatt. Jeg syntes det er ubehagelig å gå med Levi i bæremeisen, fordi jeg er redd for å falle. Jeg vil ikke ha ovnen på om kveldene fordi jeg er redd det skal begynne å brenne. Jeg bærer ikke Levi om det er is på bakken, fordi jeg er redd for å falle. Jeg er redd for å drikke meg meg full. Jeg er blitt redd for å stå på ski, i frykt for å skade meg og ikke kan ta meg av Levi. Jeg liker ikke at Levi løper ute i ulendt terreng, fordi jeg er redd for at han skal falle. Jeg er redd for å la Levi gå på rulletrappen mens jeg holder han. Jeg er redd for at han skal rutsje alene på rutsjebanene. Jeg er redd for at han skal falle i lekestativet. Jeg er redd for de spisse bordkantene. Jeg er redd for å bære Levi i trappen. Jeg er redd for at Levi skal drukne i badekaret. Jeg er redd for at det skal skje noe mens vi sover( hadde det vært opp til meg, hadde Levi sovet inne med oss.) Jeg er redd for at Levi skal fryse, fordi jeg fryser så fælt selv. Jeg er redd for å ta forbi kjøringer med Levi i bilen.

Slik fortsetter det og fortsetter det i det uendelige. Jeg engster meg for den største og minste ting, alt som før var gøy har nå blitt en redsel. Har flere ganger tenkt at jeg må ta meg sammen, stole på meg selv og det jeg kan…men det blir bare med tanken. Håper at dette bare er en periode, men det ser ikke lovende ut. Det ser ut som det bare blir værre, jo eldre Levi blir. Da han var liten visste jeg alltid hvor jeg hadde han, og han var så avhengig av meg. Nå har han andre behov og vil utforske mer på egenhånd. Det er her jeg tror det skjærer seg for meg, nettopp fordi han skal begynne å lære å feile på egenhånd, uten mammaen sin. Frykten min smitter også over på Levi, når jeg hele tiden forteller han at ting er farlig eller lager skremmende lyder fordi jeg skvetter så fort han nærmer seg ”farer”. Har lovet kjærligheten å bli bedre på det, han blir alltid så irritert når jeg skvetter med lyd. Heh!

Det er akkurat som jeg dyrker han. Levi er en viktig del av min egen lykke, og jeg investerer mye i han. Jeg lever igjennom han og setter han høyere enn noen, så det er ikke rart at frykten for å miste han eller at han skal skade seg blir desto større.

Det var kveldens utblåsning, kom gjerne med tips om du har lignende erfaringer!

-Natta!

Helgen i bilder

Disse helgene flyr avgårde, det var nettopp fredag og nå er det søndagskveld allerede. Stavanger har hatt usedvanlig fint vær, sol og blå himmel hver eneste dag. Fint vær gjør så godt for både kropp og sjel, merker stemningen er en helt annen her hjemme.

I helgen har vi hatt reker hos Elin og Cf. Vet jeg har nevnt det tusen ganger før, men det er koselig når barna kan leke sammen. Levi fikk være med på Disney On Ice på formiddagen i dag, og det så ut som at han storkoste seg. Det er så kjekt når han begynner å få utbytte av slike ting, og ikke minst kan sitte litt i RO. Derfor byttet vi unger, så Belle var hos oss i mellomtiden. Det er rart hvor fort man glemmer med de små! Følte oss nesten litt som nybakte foreldre igjen, da vi trillet ned til sentrum. Det er så koselig å passe på Belle, jeg får liksom dekket babybehovet på en måte.

Har fått skikkelig dilla på 👇pistasjkremen, det har blitt et absolutt must her hjemme i skapet. Den er fra Olivers&Co, skal innom til uken for å prøve ut noen oljer som jeg fikk et tips om!

Noi har nettopp åpnet i Sandnes, i det gamle lokalet til Charles & De. Jeg spiser egentlig veldig lite pizza, men denne levde opp til forventningene. De hadde alt fra pizza, pasta og salater. Vi spiste sammen med pappa og kjæresten, ettersom det var ett år siden farmor døde på lørdag. Slike dager er det ekstra godt å være sammen med familien.

Vi skulle jo trappe ned litt på sushien, men det går jo ikke helt etter planen! Det har blitt høydepunktet på lørdagskveldene, håper jeg snart blir lei av smaken så slipper jeg hvertfall å tvangsslutte.

Vi utnyttet finværet til å gå en tur på Dalsnuten. Vi hadde ikke helt sett kulden komme, så vi måtte snu før vi kom helt opp. Minusgradene bet seg fast i neglene og tærne. Kjærligheten gikk i ankelsokker og jeg i en tynn tights, så vi hadde ikke akkurat kledd oss for været. I tillegg forsvant solen da vi nesten var på toppen, og den kalde vinden skylte innover dalene. Jeg er hysterisk når det kommer til Levi og påkledning, så han var den eneste som var varm. Til tider kler jeg han alt for godt, men det er jo ikke så rart når jeg selv er en frysepinne. Vi ble invitert på boller hos pappa og kjæresten etter turen.