Julen

Da var julen over for denne gang! Det er rart hvordan vi styrer i hele desember med juleforberedelser, og på ett øyeblikk er den over. I år feiret vi jul hos tanten og onkelen til Joachim i Sauda. Hadde selvfølgelig håpet på snø, men ettersom ekstremværet Birk herjet var det bare regn som kom ned.

Julen var ganske lik som alle andre år, for min del er det den koseligste dagen i året. Vi spiste pinnekjøtt, til forandring hadde de også rype til middag ettersom noen av de ikke liker lam. Resten av kvelden gikk til gaver, spise kaker og dessert. Det var første julen uten familien min, det føltes litt rart å være uten dem. Familien betyr ekstremt mye for meg på jul, derfor ble savnet stort. Familien til Joachim er vanvittig imøtekomme og utrolig hyggelige, så jeg trives godt i deres selskap. Det gjorde at julen uten mine nærmeste ble mye lettere enn forventet.

Vi fikk mye fint, det var så gøy å endelig se at Levi forstod så mye. Han var veldig fornøyd med lekene, klærne og at bankkontoen vokste litt. Vi er kjempe takknemlige for alt vi fikk!

I år som alle andre år, fikk vi også besøk av nissen. Levi klarte ikke helt å bestemme seg om det var skummelt eller gøy, men interesse hadde han.

Det absolutt gjeveste for tiden er gravemaskin, traktor og fly. Kjærligheten er en liten smule bekymret for fremtiden til Levi når han viser så stor interesse for traktor og gravemaskin allerede, haha.

Vi dro tidlig 1. Juledag, kjærligheten måtte jobbe! Jeg og Levi dro til mamma å spiste kalkun, og 2. Juledag ble det ribbe hos pappa. Det er fantastisk å bli invitert på julemiddag og ikke minst er det veldig koselig å samle familien.

GOD JUL

Juletradisjoner er veldig viktig for meg, og enda viktigere er det å videreføre dette til barna mine. Jeg er selv oppvokst med juletradisjoner som har vært minnerike, derfor skal Levi vokse opp med det samme. Jeg ønsker at Levi skal glede seg til tradisjonene rundt jul og ikke bare gavene. Tid er ofte en mangelvare i hverdagen, enda en grunn for å holde på tradisjoner der vi tilbringer tid med hverandre. Tradisjonene rundt jul startet veldig ofte på skolen for min del, med alt fra adventtimene i klasserommet, julefilmene, juleevangeliet med Ariella, godteri og gudstjeneste siste skoledag. Det har vært så merkelig å jobbe på 4. Trinn disse ukene før jul, fordi mange av de samme tradisjonene hadde vi også i min tid på barneskolen, blant annet juleevangeliet om Ariella. Under har jeg skrevet litt om mine juletradisjoner.

PINNEKJØTT MED HJEMMELAGET SAUS. Julemiddagen er høydepunktet, ingen jul uten pinnekjøtt. Hvert år har vi også hjemmelaget saus til, den er definitivt prikken over i’en! Jeg blir utrolig nok aldri lei av julematen, det er jo bare så godt!

GÅ RUNDT TREET. Rundene rundt juletreet og julesanger er like gøy for de voksne som for barna. Vi har en tendens til å overspise i julen, så å bevege kroppen litt på julaften skader ingen.

GRØT. Risgrøt med mandel har vi til lunsj på julaften.

ASKEPOTT. Tre nøtter med Askepott, står alltid på tv’en i bakgrunnen.

JULETRE. Juletre må vi absolutt ha før det blir skikkelig jul. Vi har ingen fast dato, så lenge vi pynter det sammen. Personlig vil jeg ha det i hus tidligst mulig, men det må ha noe med ”mest for pengene” prinsippet, haha!

MORGENGAVE. Det var alltid så lenge å vente på gavene da vi var barn, derfor fikk vi en morgengave på julaften. Dette var ofte noe vi kunne holde litt på med, slik at morgentimene forsvant.

FENALÅR. Det har alltid stått fenalår på benken hjemme, det var først når jeg flyttet ut jeg så hvor sinnsykt dyrt det var. I år har vi faktisk bare hatt fenalår pålegg, men det duger det også.

JULEKALENDER. Kalenderen er hele spenningen i julen når man er barn, telle ned dager og glede seg til en ny kalender luke hver dag.

PEPPERKAKEHUS. Da jeg var yngre hadde vi alltid pepperkakehus konkurranser med ett vennepar av mamma og pappa, med barn som var jevnaldrende med oss. Hvert år satte vi sammen husene og pyntet til den store gullmedaljen. Denne tradisjonen sitter veldig sterkt i minne, derfor er jeg kjempe glad for at vi har klart å føre denne videre. Allerede to år på rad har vi bygget pepperkakehus og laget pepperkaker med ett vennepar med jevnaldrende barn. Det er jo bare så gøy!! Dette skal Levi huske når han blir eldre.

I dag er det JULAFTEN! Nå skal vi komme oss ut av sengen, ned å spise frokost og finne morgengaven til Levi. Vi skal feire jul i Sauda hos familien til kjærligheten. Ønsker alle en riktig hos jul, og håper alle får en fin feiring.

Nærmer oss jul

Ettersom vi drar til Sauda på fredagsmorgen, måtte alle julegaver være ferdig i dag. Planen i morgen er middagsbesøk, levere alle julegavene, pakke og julevasken. De siste dagene har vært hektiske med jobb og alt som skal ordnes til jul, men det skal bli helt fantastisk å bli ferdig med alt i morgen. De andre julene har jeg ofte løpt rundt på kvadrat i siste liten for å finne gaver. Derfor skal det bli en befrielse å dra inn til Sauda på fredag å vite at alt er klart, slik at vi kan slappe av og nyte tiden før jul.

Det blir så klart veldig stas med Levi sin første ordentlige jul, i fjor var han så liten og i tillegg syk. I år skjønner han mye mer og syns gaver er gøy!

Julegaver blir vanskeligere å finne for hvert år, syntes jeg. Vi har alt og trenger stort sett lite, derfor går det faktisk mest tid på å tenke over hva man skal kjøpe. I år tenkte jeg faktisk å gjøre det enkelt med å bestille gavene på nettet, men så gikk dagene litt for fort – så tok ikke sjansen på at alt skulle rekke frem før jul.

En liten påminnelse – julen er også en veldig god anledning til å gi til de som trenger det i form av penger, klær og leker. Frelsesarmeen står over alt i julen for å ta i mot bidrag i form av penger og klær.

Tenk at dette bilde er fra julen for to år siden allerede, lille Levi var bare ett lite frø i magen på rundt to måned.

Har også fått en del spørsmål om hva vi skal kjøpe til Levi, og svaret er at han rett og slett ikke får fra oss i år. Han får nok pakker allerede, det blir selvfølgelig annerledes når han forstår mer og ønsker seg ting. Derfor blir dessverre ikke Levi prioritert i år, men han lider ingen nød av den grunn. Han får gaver hele tiden av oss i form av ting han trenger som klær og leker!

Bitene faller på plass

I dag er jeg helt ekstremt lykkelig, kjærligheten har vært på møte med sjefen og begynner i ny jobb 2. Februar. Det er ingenting å legge skjul på at den jobben han har hatt i psykiatrien har vært utfordrende for oss, da jobber han fire dager og har en uke fri. Hovedproblemet har vært at han må sove på jobben, noe som har skapt mye uro her hjemme. Det har selvfølgelig vært helt fantastisk å ha han hjemme en hel uke, nå som jeg går hjemme. Til neste år vil vi ikke få samme utbytte av den fri uken, da jeg er borte på skole eller jobb hele dagene og Levi er i barnehagen.

I den nye jobben blir det ektremt lange dager for han i startperioden, så det er vi veldig innstilt på. For min del kan han jobbe hele dagen så lenge han kommer hjem å sover om natten. En annen grunn for at kjærligheten begynner i ny jobb er selvfølgelig pengene. Vi er avhengig av at han har en veldig god lønn med tanke på at jeg muligens skal studere til neste år, og ikke skal ta opp studielån. Derfor er jeg veldig glad for at han fått denne muligheten, og er kjempe spent på hvordan det går. Vi har hele tiden vært klar over at psykiatrien bare har vært ett stopp på veien, så det føles endelig ut som bitene faller på plass nå.

Tanken slo meg her om dagen at jeg har toppen seks måneder igjen her hjemme med Levi før det blir studier eller jobb til sommeren. Ofte tar jeg meg i å tenke at det er kjedelig å være hjemme, og misunner de som jobber. Ja, det kan bli lange dager av og til- men som oftes går dagene veldig fort. Det er heller ikke til å stikke under en stol at det er fantastisk gøy å jobbe, komme inn i rutiner og bidra med noe. Men denne tiden får jeg aldri igjen, og på ett eller annet tidspunkt kommer jeg til å tenke tilbake og savne denne tiden. Derfor skal jeg nyte de siste månedene, for jeg er veldig heldig som har fått muligheten til å være hjemme med Levi så lenge. Hver perioden har sin sjarm! Istedenfor å leve i fremtiden, så skal jeg bli flinkere til å sette pris på det jeg har her og nå, og slutte å fokusere så mye på alt jeg ikke har.

Desember ble ikke helt som planlagt

Snø snø kom igjen, snøen er min beste venn🎶 I dag kom endelig snøen som jeg har ventet hele året på! Elsker snøen og den friske luften den tar med seg, på terrassen har vi allerede ti cm med snø. Tenk at det er andre søndag i advent allerede! Vi har ikke fått opp juletre, pyntet ferdig eller handlet julegaver.

Desember ble ikke helt som planlagt. Jeg går jo hjemme med Levi så planen var å ordne alt til uken, men ettersom jeg har fått vikariat som lærer frem til jul ble det plutselig litt mer hektisk. Jeg er kjempe glad for jobbtilbudet og det passer meg midt i blinken! Første dag var i sist uke, og det skal sies at jeg virkelig fikk blod på tann. For en fantastisk gøy og ikke minst givende jobb, skal absolutt ikke se bort i fra at jeg utdanner meg i den retningen.

Frem mot jul blir det en del doble jobbdager, mye organisering med Levi siden Joachim også jobber, shoot og møte med en ambassadør for et sminkeselskap. Desember fikk plutselig ett mye bedre utfall enn forventet.

I helgen har vi hatt besøk av pappaen til Joachim ”Besten”. Når han er på besøk får vi alltid gjort så mye på « to do listen» som vi bare utsetter. Han hadde med vinterdekkene, slik at vi fikk skiftet på bilen. Det kunne ikke ha vært en bedre timing ettersom det begynte å snø idag. Kjærligheten min har ti tommeltotter, så vi behøver ofte mye hjelp når det kommer til det praktiske. Det var vel en grunn for at han fikk verktøykasse av foreldrene sine til bursdagen, men det fulgte ikke med bruksanvisning så kassen støver nok bare ned på boden allikevel, haha!

En liten tass som ble litt lei på slutten. Gleder meg til han står opp i morgen og ser all snøen. I fjor på denne tiden var han bare fem måneder, så det blir stas i år! Nå skal jeg og kjærligheten sove, før vi sikkert snart får selskap i sengen av mini.

– Natta

Bounty uten sukker

1// Smelt 30g kokosolje sammen med 40g fibersirup

2// Bland 50 gram kokoskrem( det øverste laget av kokosmelken – må stå kald) og 130g kokosmasse sammen med blandingen fibersirup/ kokosolje.

3// fordel massen i en rektangel form utover på et bakepapir og sett i fryseren en times tid.

4// skjær i firkanter, smelt sjokoladen og dypp nedi.

5// Serveringsklar!!

Hva sa Joachim som fikk meg til å gråte

I går kveld så jeg og kjærligheten en film som heter safe heaven. Den er virkelig til å anbefale, kort oppsummert handler den om

Katie som rømmer til en liten landsby, Southport. Hun prøver å komme seg bort fra kjæresten hennes som er en alkoholisert, voldelig politimann. Katie har vanskelig for å knyte personlige bånd og redd for at fortiden skal innhente henne. Etterhvert blir hun kjent med enkemannen Alex og hans to barn, han mistet kona av kreft alt for tidlig. Man kan se hvordan dette påvirker Alex og barna igjennom hele filmen, savnet er stort.

Det er så forferdelig å tenke på at dette er en realitet for noen familier. Rett og slett tragisk. Etter filmen sier Joachim ” Hadde du forsvunnet fra oss på en slik måte, hadde jeg aldri klart å funnet noen andre å dele livet med. Jeg og Levi hadde vært alene resten av livet” Selvfølgelig vil jeg du skal finne noen andre som elsker deg like mye som meg, sier jeg og kysser han på pannen.

I sofaen vår har vi ett hjørne. Kosehjørnet. Vi har faste plasser, og jeg sitter alltid i hjørnet med kjærligheten ved siden av på yttersiden. Jeg braste ut i gråt da han sa ” Jeg hadde aldri klart å fylt plassen din, den hadde alltid stått tom til deg. Jeg hadde kjøpt mat til deg og på lørdagene skulle du fått chips i hjørnet ditt. Vi hadde fortsatt å leve livet som om du var her, fordi jeg vet at du alltid ville vært med oss.” Denne mannen min altså, kan ikke få sagt nok hvor bra du er!

Jeg får fortsatt tårer i øynene av tanken på at noe så urettferdig skal kunne skille familien vår { sammen er vi dynamitt}. Jeg sender gode, varme klemmer til familiene som opplever disse tragediene. Frysningene kryper oppover ryggen min, det er helt forferdelig. Det er viktig å ta vare på de man er glad i, livet kan snu når som helst og vinden blåse i motsatt retning. Livet er skjørt, og så utrolig urettferdig at et menneskeliv kan ta slutt så brått.

FUCK CANCER.

Kakemenn uten sukker og hvetemel

Denne oppskriften prøvde jeg ut i fjor også, og det ble en suksess her hjemme. Det blir fort mye julekaker og godteri i julen, så ett sunnere alternativ innimellom alt det usunne passer oss utmerket!

Det du trenger:

~ Sukrin melis {120g}

~ Sukrin gold {120g}

~ Smør { 60g ekte smør}

~ Speltmel {siktet 400g }

~ Hornsalt { 1ts }

~ Melk { 2dl }

1. Smelt smøret og avkjøl det litt før du blander det sammen med melk, sukrin melis, sukrin gold og hornsalt.

2. Rør inn halvparten av speltmelet og deretter spe i resten etterhvert som du rører, deigen skal bli smidig og kompakt.

3. La deigen stå noen timer i kjøleskapet eller over natten, da blir den best. Jeg hadde den 3 timer i kjøleskapet. Kjevle ut deigen 1/2 cm tykk og stikk ut ønskede former.

4. Stek i 7-9 minutt på 180grader.

På lørdag var vi så heldige å ble invitert på julemiddag. Etter middagen bakte vi kakemenn og pepperkaker. Ungene lekte og badet sammen før leggetid, det er så gøy å se at de begynner å få glede av hverandre.

Vi har akkurat begynt med tilvenning av eget rom med Levi, wish me good luck the next couple of days!

Innspillingen er over, vi sees i 2018!

De siste to dagene har gått i ett bankende kjør. Vi har hatt et hyggelig team på besøk som har fulgt oss rundt. Kan dessverre ikke si noe om produksjonen enda, men det kommer etterhvert! Vi har fått sett noen sneakpeak og det blir ett program med mye latter, tårer og tåpelig humor. I over seks måneder har kameraet fulgt oss. Derfor er det nesten litt vemodig at det er over, men det skal selvfølgelig bli deilig å slippe kameraet! Grugleder meg til det kommer på TV, og ikke minst å høre min egen stemme er jo bare så fælt. Vi er samtidig veldig glad for at vi takket ja til programmet, det blir virkelig spennende å se det ferdige resultatet. Får ikke lov å si så mye enda, men forteller alt så fort jeg får klarsignal.

Endelig er det første desember, kalenderen kan åpnes og huset pyntes. Jeg elsker julen og alt rundt den, det er en fantastisk koselig høytid. Snille farmor (svigermor) kom innom oss idag tidlig med julekalender og forskjellige julekaker, det er så koselig med slike oppmerksomheter. Hun er så god og tenker på oss alle, alltid. Det fulgte også med en lapp, der det var et ønske om av vi snart skulle bli fire. Det var litt mye å be om på ønskelisten din i år, heheh.

I skrivende stund sitter jeg på jobb, og gleder meg til å komme hjem til kjærligheten.