AUTUMN VIBES

~ LEO PRINT ~

Det merkes at vi nærmer oss desember, det er kaldt ute om dagen. Jeg er en typisk hysterisk førstegangs mamma som er livredd for at Levi skal fryse. Stoler absolutt ikke på at dressen er varm nok med bare vanlige klær under. Derfor har jeg gjerne ull strømpebukse, bukse, fleece oppå klærne og tilslutt dressen. Selvfølgelig kommer lue, hals og votter i tillegg. Det blir nok annerledes når han begynner å gå mer ute, men akkurat nå er han tidenes latsabb. Det eneste han vil er å sitte i sykkelen, men som regel vil han bare bli bært. Skulle ønske vi av og til kunne gått tur og leid hånden hans, håper det kommer nok med tiden. Det skal sies at Levi er veldig lite selvstendig, gråter fort og skal aldri gjøre noe alene. På det nederste bilde går han i nøyaktig to minutt, mens bilde blir tatt. Tips mottas gjerne!!

Bursdagsbarn

Hurra for verdens herligste mann som ble 23 år i går ❤ Han gikk glipp av frokost og gaver på sengen, da han er på jobb til mandag. Black Friday er årets største shopping dag med elleville priser i butikkene. Det var kaos over alt i går! Jeg tok med meg Levi på kvadrat, men snudde kjapt da køene sto ut fra butikkene. Kunne garantert gjort noen kupp, men alene med en utålmodig 1-åring som vil løpe alle andre steder og mye mennesker så får vi ha den tilgode til neste år.

:):):)

Kjærligheten kom hjem i pausen rundt klokken 18, dagens høydepunkt ❤

Det var ikke mye som sto på ønskelisten hans, derfor fikk han ting han trengte

Adidas joggesko

Adidas joggebukse og jakke

Adidas t-skjorte

Tiger of sweeden bukse

Hansker

Senere på kvelden bestilte vi sushi, spiste kake og så grenseland. Grenseland er en vanvittig bra serie som går på TV2, den må dere bare begynne å se.

Vi prøver å holde oss til godteri og søtsaker på lørdagene, derfor bakte jeg en sunn brownie med is uten tilsatt sukker. Kan legge ved oppskriften om det er av interesse.

God helg!

Endelig er smertene over

Den lille barnekroppen har fått ro, sover igjennom natten igjen og er tilfreds.

Jeg kom over en artikkel her om dagen, om en liten jente som hadde en sjelden sykdom. Hun hadde brennende blemmer på hele kroppen, de letteste ting ble vanskelig og hver dag var en ny kamp. Den lille jenta vred seg i smerte hver gang hun skulle kle på seg, sove og dusje. Smerten var konstant. Jeg kan ikke forestille meg hvor vondt det må være for foreldrene å se barnet sitt lide hver dag. De siste dagene har mammahjertet hatt utrolig vondt, man ønsker så gjerne å ta bort all smerte og være den superhelten mammaer skal være. Bare en mamma kan forstå :):)  Dessverre vil vi oppleve flere slike hjelpeløse situasjoner i fremtiden, før den tid håper jeg Levi har begynt å snakke slik at han kan fortelle hvor det gjør vondt. 

Vandrende zoombie og søvnløse netter

Det er så forferdelig vondt å være mamma når man har sykt barn i hus, man føler seg helt hjelpesløs. Det startet natt til søndag med feber og masse utslett. Han vred seg i smerte, hylte av frustrasjon og svettet. Vi ga han paracet, smørte med krem og klødde han. Ingenting hjalp. Vi bysset og bærte på skift hele natten. Utslettet utviklet seg mer i løpet av dagen og ble blemmer.

Vi dro til legen for å sjekke, han var usikker på hva det var så vi måtte gi det mer tid. Derfor etterlot vi legekontoret uten svar, og med masse frustrasjon. Vi kunne altså ikke gjøre noe annet enn å gi febernedsettende, forminske kløingen og være tilstede. Da kvelden nærmet seg igjen psyket vi oss opp til enda en søvnløs natt.

Levi sovnet i 20 tiden, men våknet kort tid etter og urolighetene begynte igjen. Etter timer med skriking, hulking og tørr bleie hele dagen ringte vi legevakten for å komme opp på en sjekk. Vi dro i 11- tiden og ble møtt av en kjempe hyggelig lege, hun konstanterte kjapt at det var munn, hånd og fot sykdom. Jeg ble så forbanna, vi som førstegangs foreldre beskymrer oss for alt mulig og tar hvert lite varseltegn serriøst. Når legevakten kan se det med engang, burde fastlegen også fanget det opp. Dessverre var han alt for opptatt av å lese på nettet og se på vannkopper i boken sin, istedenfor å se på kroppen til Levi. Han rushet igjennom og fortet seg videre til neste pasient. Av den grunn måtte vi pakke Levi i bilen klokken 11 på kvelden for å få svar på legevakten. Hadde fastlegen gjort jobben sin hadde vi sluppet å kjøpt for tusen kroner i kremer, tabletter og miksturer på apoteket. Fordi legen anbefalte midler uten diagnose og bare ut ifra antakelser.

På legevakten fikk vi utskrevet tabletter og kremer som skulle hjelpe på utslettet. Jeg håper det snart går over, slik at denne lille barnekroppen kan få ro. I dag er det tredje dagen, så det må jo begynne å bli bedre snart. Nå skal vi ut å gå en tur for å lufte oss litt, samle energien og gjøre oss klar for enda en våkenatt. Tenk at en gang i tiden satt jeg frivillig oppe hele natten😂

God lørdag

God Lørdag! Idag startet dagen med at jeg kjørte kjærligheten på jobb klokken 09 og deretter gikk på trening. Vi våknet veldig sent, så det ble en veldig travel morgen. Jeg kan absolutt ikke se for meg at jeg og kjærligheten ender om med ett A4 liv, morgenstresset og hverdagsrushet i fremtiden. I går ble vi invitert på pinnekjøtt av vårt beste vennepar, julestemningen var definitivt på plass. Vi kom inn på temaet døden( skikkelig oppløftende på en fredagskveld😂). Etter samtalen ble jeg enda mer sikker på at vi skal leve vårt liv og ikke jobbe for andres. Vi er noen rastløse sjeler som trenger variasjon og lite rutiner. Hverdagen vår består faktisk av veldig lite rutiner, utenom at Levi sover mellom 12-13 på dagen så har vi ingenting å forholde oss til av rutiner.

Kjærligheten jobber fire dager og har en uke fri i tillegg til ekstra jobber. De fire dagene føles ut som en evighet, og den uken han er hjemme flyr! Høydepunktet er definitivt når han går av jobb, jeg hater å være alene. Heldigvis jobber han bare på ekstrajobben idag, så han er ikke så sent hjemme.

Nå skal vi dra ut å handle julepynt, JEG ELSKER JUL. Kan vi ikke bare få litt snø snart, istedenfor alt regnet. Dette været i Stavanger gjør meg gal!!

Surprise bursdag

På søndag var jeg rett og slett ikke menneske, formen var helt forferdelig. Jeg ble altså overrasket med surprise bursdag på lørdag, noe jeg ikke hadde forventet meg i det hele tatt. Jeg ble så vanvittig glad!! Ikke rart Joachim har vært så ivrig på rydding og vasking i helgen.

Jeg ante virkelig ingenting! Jeg og Joachim hadde vært ute å spist og innom å tatt oss en drink i byen. Da vi var på vei hjem var jeg helt sikker på at vi to bare skulle hjem å skifte og tilbake igjen til byen for mer drinker og mat. Da jeg gikk inn døren ble jeg møtt av bursdagssangen av venninnene mine. Jeg er så takknemlig for alle som kom og brukte tid på meg.

Har nesten ingen bilder fra kvelden, alt gikk så fort! Tusentakk nok engang til dere som var her på lørdag❤ Levi overnattet hos mamma fra lørdag til søndag, han har lært seg å si mormor. Den lille gutten smelter hjerte mitt, han lærer noe nytt hver dag.

 

Hipphipphurra

Først og fremst tusentakk for alle gratulasjoner idag! Her har vi hatt full rulle bursdag i morgentimene. Ble vekket av Levi klokken 9, jeg kunne høre det rasle i grytene på kjøkkenet. Kjærligheten var allerede i full gang med frokosten, det luktet nystekte baguetter helt ned. Han hadde vartet opp med en kjempe god frokost. Etter frokosten fikk jeg det som stod  øverst på ønskelisten, NYTT KAMERA. Det skal bli fantastisk å slippe det store speilrefleks kameraet og ikke minst har det nye kameraet bluetooth til overføring av bildene. Etter frokost gikk vi ned til Sandnes for å handle mat. Vi hadde ikke kledd oss for regnværet som kom, derfor hoppet vi på bussen hjem igjen. 

 I ettermiddag møtte vi familien min på Egon for å spise middag sammen, det er alltid like koselig når familien samles. Vi dro videre til Elin og Cf senere på kvelden, og ungene fikk lekt litt sammen før leggetid. Vi trives så godt i deres selskap, dere er rett og slett tipptopp. I går ble jeg spandert på sushi og kino etterpå med to venninner, det var så koselig. Jeg setter så stor pris på slike ting, disse timene der jeg bare kan være meg er verdifulle. Sette av tid til flere slike kvelder er definitivt ett av målene for 2018!

Tydeligvis har kjærligheten planlagt noe hemmelig i morgen, jeg har ingen anelse på hva det kan være. Føler meg heldig som får ha bursdag i to dager, hehe. Nå har jeg nøyaktig 30 minutt igjen av dagen, den skal nytes med et glass vin før vi legger oss. Er så spent på hva morgendagen bringer 🙂

Synd det er 365 dager til neste bursdag, det er jo så deilig å bli vartet opp en hel dag. Kjærligheten har tatt ansvar for Levi hele dagen, ryddet, vasket og handlet. Superdad.

Dette er forresten kameraet jeg fikk, Sony a5000!!

 

 

God morgen Bergen

Vi skulle møte til frokost klokken 9, flaks at vi ikke trengte å bruke energien vår på å sette på vekkerklokke. Takk Levi 🙂 Jeg forstår selvfølgelig at nye plasser byr på nye utfordringer, spesielt om natten. Joda Levi, jeg kan forstå at du sov urolig og savnet sengen din. Men herregud, det finnes vel grenser for hvor mye du trenger å savne hjemmet ditt når foreldrene dine ligger i sengen ved siden av. Etter torsdagen var jeg rimelig kjørt. Dagen hadde gått i ett bankende kjør og overskuddsenergien gikk til Levi, med andre ord jeg gledet meg til å treffe hodet på puten den kvelden. Dessverre hadde Levi helt andre planer, han skulle hvertfall ikke sove før 22. Kan ikke forstå hvordan denne lille kroppen kan spinne hele dagen, legge seg nesten ved midnatt å stå opp igjen kl 02 og tro at det er morgen. Tanken slo meg at den lille skatten vår ville utnytte mest mulig av hotelloppholdet, det er nå greit nok det. Du har oppmerksomheten vår hele døgnet, så de timene på natten hadde det vært helt fantastisk med litt E G E N T I D. Det er veldig koselig å ha deg i sengen, men den gymnastikken, skrikingen og hoppingen er ikke særlig kul klokken 02 på natten. Heldigvis ga du oss tre timer søvn, før du ville ha mat igjen. Søvn var vel litt å ta i. Mente noe mer som, øyenlokkene hvilte med barneføtter sparkende i ansiket. Tanken har slått meg at vi må bli enige om ett kompromiss, akkurat nå ligger du på tvers i sengen med foreldrene dine på hver sin kant med halve kroppen utfor. Søvn. Du har sikkert merket det allerede, men hvis ikke mammaen din får nok søvn blir hun rimelig fort irritert. 

Takk nok engang for at du ga oss god tid den morgenen, vi satt nede ved frokosten lenge før 09. Det var frokostbuffet. Du får faktisk alt fra skive, egg, pølse, poteter og frukt på tallerken. Foreldrene dine ber deg spise pent, mens de prøver å spise frokosten sin uten å stanse flyvende matbiter i luften. Selvfølgelig er du jo ikke sulten, du har jo fått mat på natten. Vi starter dagen med å ta opp mat kampen, før vi drar videre i akvariet. Vi er klar over at hvis du ikke spiser før vi drar, så er du lite medgjørlig. Kunne du ikke bare latt tallerken stå om du ikke var sulten, istedenfor å kaste maten, skvise den i hendene og spytte den ut. Knappe fem timer søvn den natten, og du trør ikke mer varsomt enn dette? 

Vi kom oss avgårde til akvariet på formiddagen, med lite søvn var vi overraskende opplagt etter frokosten. Vi fikk komme veldig tett innpå dyrene. HALLO, jeg holdt en SLANGE. Redd, nervøs, stressa, hjertebank..you name it! For en mestringsfølelse å komme over frykten for slanger. Levi er like råtass som foreldrene, han nølte ikke ett sekund med å være borti slangene. Videre så vi mye forskjellig fisk, hai, krokodiller og apekatter. Sjøløveshowet var absolutt en vinner for Levi, jo mer vann de sprutet jo kjekkere ble det. Tanken slo meg på akvariet at disse dyrene lever veldig trangt til å ” være vandt med det fri”. Hun som fulgte oss rundt sa at de fleste av dyrene de hadde her var ulovlig import fra privatpersoner.

Bildet er tatt av Joachim Steinbru

Bildet er tatt av Joachim Steinbru

Bildet er tatt av Joachim Steinbru

Bildet er tatt av Joachim Steinbru

Bildet er tatt av Joachim Steinbru

Da vi kom tilbake til hotellet ville Levi ha en dupp, så Joachim dro for å handle lunsj til oss. ( selvfølgelig sushi igjen) Etter lunsjen dro vi videre til Hotel No13 for å ta bilder der. Hotel No13 er mye mindre enn Oleana og har kun 30 rom, det var veldig koselig stemning og helt vanvittig gode burgere. Rommene i toppetasjen har åpent tak, kan se for meg at det er veldig romantisk å ligge i sengen under en stjernehimmel. 

Bildet er tatt av Joachim Steinbru

Bildet er tatt av Joachim Steinbru

Tusentakk for reisefølget Lina og Joachim ( fotografen), dere er helt tipptopp!

  

DAY 2

Andre dag i Bergen unnagjort og Levi bestod med glans! Skal ærlig innrømme at det hørtes noe mer idyllisk ut å ha med en 1-åring på tur. De gangene det ble stressende situasjoner var når både jeg og Joachim skulle vær klar til bestemte tidspunkt og i tillegg gjør Levi alt for oppmerksomhet. Han ønsker at vi skal se og høre han hele tiden, derfor gjør han alt han ikke får lov til. Torsdagen startet med bilder på hotellrommene på Oleana. Levi sov i dette tidsrommet, noe som var helt fantastisk. Det gjorde at vi fikk tatt bildene i fred og ro, uten å ha øyner i nakken. Da Levi våknet dro vi innom galleriet og hentet sushi. Videre dro vi opp til fløyen og spiste sushien der, det var så fint der oppe. Været var helt supert og vi hadde klar utsikt på toppen, det er verdt å ta turen innom fløyen om du skal besøke Bergen. Vi dro ned igjen rundt 17, da vi skulle vær klar igjen om en times tid. Det neste på planen var bilder nede i restauranten, det kom statister som skulle være med i bakgrunnen. Etterpå var det middag på hotellet, jeg spiste scampi og biff.(NAM!) Vi tok tidlig kveld, ettersom det hadde vært en lang dag og Levi var sliten. 

Bildet er tatt av Joachim Steinbru

Bildet er tatt av Joachim Steinbru

Bildet er tatt av Joachim Steinbru

Hotellrommene vi bodde på vær helt amazing, elsket hvordan de hadde brukt mye farger og bilder som skiller seg ut.

Bildet er tatt av Joachim Steinbru

Bildet er tatt av Joachim Steinbru

Bildet er tatt av Joachim Steinbru

 

Bergen

Nå er vi pakket og klar i bilen alle tre. Vi er på vei til Bergen, der skal vi overnatte i fire dager. Krysser fingrene for at bilturen går fint, det er lenge siden Levi har hatt en så lang biltur. Forhåpentligvis sovner Levi i baksete snart, slik at vi får unnagjort noen timer. Vi skal overnatte på både hotell no13 og hotell Oleana. Jeg og Joachim skal gjøre noen oppdrag, så hele oppholdet blir sponset. Det er så fantastisk at Levi får muligheten til å bli med, det gjør at vi både kan bruke denne turen på jobb og familie. Oppdaterer senere hva vi skal gjøre i Bergen disse dagene. I skrivende stund lukket Levi øynene, så nå skal jeg hoppe frem å bruke tid på kjærligheten i førersete.

Bildene under er lånt fra hotellene.