Å være mamma

Det kjekkeste: Det kjekkeste har definitivt vært å få mulig til å være hjemme dette året. Hver dag skjer det noe nytt, og Levi er stadig i utvikling. Nå har han begynt å sette sammen ord til (nesten) setninger, det er jo bare så gøy!

Det slitsomme: Når Levi har spysyken, fy for noe dritt! Det er helt forferdelig å se at han ikke har det bra. De gangene skulle jeg ønske jeg var en supermamma som kunne fjerne all smerte.

Det beste: Stå opp til et stort smil hver eneste morgen, og kjenne på all kjærligheten han gir. Det å vite at jeg har ekstremt mye makt når det kommer til å gi han den lykkelige barndommen han fortjener!

Jeg kjenner meg som en dårlig mamma når: Gud, jeg kjenner mye på dårlig samvittighet som mamma. Spesielt de dagene jeg føler at jeg ikke strekker til, og har sovet lite. Levi forventer mer av meg for hver dag som går ( ettersom han ikke går i barnehage), og det er min oppgave å oppfylle ønskene hans og være med på å utvikle han med lek/ sosialisering. Derfor får jeg alltid dårlig samvittighet når jeg må ta han med på ” voksen” ting, som handling, venninne besøk, cafè, jobbsamtaler, frisør ol.

Jeg kjenner meg som en god mamma når: Levi er i godt humør og viser at han trives. Når han teller, snakker og setter ord sammen- da sprekker jeg av stolthet. Føler meg helt rå når jeg tenker på at den lille gutten en gang har vært en baby uten noen ferdigheter og nå har blitt en stor gutt med masse språk og er stadig i utvikling. Det beste av alt er når han hopper på meg og omfavner meg med begge hendene, klemmer meg hardt og kysser. Da kjenner jeg meg som verdens beste mamma.

Det verste jeg har opplevd som mamma: Når Levi var fire uker gammel, ble han hentet av ambulansen. Han hadde hadde vært tett i nesen, surklet i brystet og hatt ujevn pust noen dager tidligere. Dette var en veldig ubehagelig episode, og man følte seg helt hjelpeløs. Ambulansepersonellet fikk stabilisert han, før vi kastes oss i ambulansen og kjørte til sykehuset. Jeg fikk fikk beskjed om å sitte foran, ettersom det ikke var plass bak. De var flinke med å berolige meg, så jeg ble veldig trygg i situasjonen. På motorveien stoppet ambulansen inntil og en mann fra legebilen hoppet inn før vi dro videre. Det kjentes ubehagelig at jeg ikke var der for sønnen min, men allikevel visste jeg at han var i gode hender og at jeg gjorde det riktige. Det var en veldig ubehagelig opplevelse, men det verste jeg har opplevd skulle vise seg å dukke opp for noen dager siden. Jeg fikk nemlig tilgang til pasientjournalen til Levi og bladde tilbake til ambulanserapporten. Der sto det blant annet at Levi hadde hatt pustestopp to ganger, på ca 10 sekunder. Jeg ble fysisk uvel når jeg leste det, ville bare kaste opp, skrike, slå i veggen og grine. Alt på en gang. Hvordan kan jeg ikke ha blitt informert om dette? Hvordan er det mulig, har de glemt det? Kjenner kroppen min begynner å pumpe, bare av tanken på det.

Noe jeg vil lære mine barn: Du er helt perfekt som du er. Alltid vær snill med andre og respekter at vi mennesker er ulike.

Min største redsel som mamma: At det skal skje Levi noe, der jeg blir satt i en hjelpesløs situasjon og ikke han gjøre noe.

Noe jeg har lært meg siden jeg ble mamma: Tiden går så alt for fort, sett pris på hvert sekund for denne tiden får du aldri tilbake igjen. En annen ting er tålmodighet, man har ingen anelse om hvor god tålmodighet man faktisk har før man får barn.

Mitt beste tips til andre mødre: Stol på deg selv og magefølelsen din. Du vet best hva som er riktig for ditt barn så ikke la deg påvirke av mammapolitiet.

1 kommentar
  1. Tenker du sikter til det fæle mammapolitiet som reagerer på at du ofte ikke sikrer ungen din? Fysj så fæle vi er. Veldig uansvarlig, du som forelder burde strebe etter å ville sikre ungen din på best mulig måte.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg